Grashka - Mariniran tempeh s kimchi ketchup-om
Zakaj ne vidite vsebine?

Mariniran tempeh s kimchi ketchup-om

Grashka
Grashka
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave

Tempeh lahko obdelujete kot vaš najljubši “steak”. Prenese vse oblike mariniranja, dimljenja in drugega fizičnega napora. Mi ga bomo potopili v marinado iz gorčice, tamari omake, kimchi ketchup-a, česna in rožmarina.

Sestavine

  • Dimljen Tempeh
  • Gorčica
  • Tamari sojina omaka
  • Kimchi ketchup
  • Česen
  • Sirup (ali sladkor po izbiri)
  • Rožmarin
  • Sol
  • Poper
  • Sezam

Priprava

01

V mešalniku zmešamo vse sestavine za marinado, s katero premažemo tempeh.

02

Tempeh je priporočljivo pustiti čez noč v marinadi, da se vpijejo arome, lahko pa ga pečemo tudi takoj.

03

Pred pečenjem ga lahko posujemo s sezamom, ki se bo lepo zapekel skupaj z tempehom.

04

Na zmerno vroči ponvi pečemo tempeh iz ene strani do temno rjave barve. Nato ga obrnemo in ponovimo. Tempeh mora biti dobro zapečen in karameliziran z obeh strani.

05

Tempeh narežemo na rezine ter postrežemo z brusnično marmelado in kimchi ketchup-om.