Tempeh lahko obdelujete kot vaš najljubši “steak”. Prenese vse oblike mariniranja, dimljenja in drugega fizičnega napora. Mi ga bomo potopili v marinado iz gorčice, tamari omake, kimchi ketchup-a, česna in rožmarina.
Sestavine
- Dimljen Tempeh
- Gorčica
- Tamari sojina omaka
- Kimchi ketchup
- Česen
- Sirup (ali sladkor po izbiri)
- Rožmarin
- Sol
- Poper
- Sezam
Priprava
01
V mešalniku zmešamo vse sestavine za marinado, s katero premažemo tempeh.
02
Tempeh je priporočljivo pustiti čez noč v marinadi, da se vpijejo arome, lahko pa ga pečemo tudi takoj.
03
Pred pečenjem ga lahko posujemo s sezamom, ki se bo lepo zapekel skupaj z tempehom.
04
Na zmerno vroči ponvi pečemo tempeh iz ene strani do temno rjave barve. Nato ga obrnemo in ponovimo. Tempeh mora biti dobro zapečen in karameliziran z obeh strani.
05
Tempeh narežemo na rezine ter postrežemo z brusnično marmelado in kimchi ketchup-om.