
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas peke
Sestavine
- Tofu (odcejen in osušen) 120 g
- Koruzni škrob 1 žlica
- Korenje 1 kos
- Zelena bučka 2
- Rdeča paprika (narezana na trakce) 1
- Rumena paprika (narezana na trakce) 1
- Kalčki 1 pest
- Špinača (na drobno nasekljana) 1 pest
- Svež koriander (opcijsko) 1 pest
Za preliv:
- Arašidovo maslo 70 g
- Limeta (sok) 1
- Mleta kumina 1 žlička
- Mlet čili 0.5 žličke
- Voda 3 žlice
- Ksilitol (brezov sladkor) 1 žlička
- Česen (zdrobljen) 1 strok
- Tamari sojina omaka 2 žlici
Priprava
01
V mešalniku zmešamo vse sestavine za preliv. Mešamo do goste, ampak gladke zmesi. Če je preliv preredek, se lahko doda še malo vode.
02
Tofu narežemo na drobne kocke (velikosti približno 0,5 cm) in ga posujemo s škrobom. Dobro premešamo, nato pa ga na malo olja na hitro popečemo do hrustljavega.
03
Korenček in bučko s spiralizatorjem ali lupilcem za krompir oblikujemo v rezance.
04
Jed postrežemo tako, da rezance zmešamo še z ostalo nasekljano zelenjavo ter prekrijemo s pečenim tofujem in prelivom iz arašidov.
Namig!
Preliv lahko uporabite tudi kot pomako za vietnamske zavitke.