Veganski pad thai - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Pad thai z bučnimi rezanci

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
5
min
Čas peke

Sestavine

  • Tofu (odcejen in osušen) 120 g
  • Koruzni škrob 1 žlica
  • Korenje 1 kos
  • Zelena bučka 2
  • Rdeča paprika (narezana na trakce) 1
  • Rumena paprika (narezana na trakce) 1
  • Kalčki 1 pest
  • Špinača (na drobno nasekljana) 1 pest
  • Svež koriander (opcijsko) 1 pest

Za preliv:

  • Arašidovo maslo 70 g
  • Limeta (sok) 1
  • Mleta kumina 1 žlička
  • Mlet čili 0.5 žličke
  • Voda 3 žlice
  • Ksilitol (brezov sladkor) 1 žlička
  • Česen (zdrobljen) 1 strok
  • Tamari sojina omaka 2 žlici

Priprava

01

V mešalniku zmešamo vse sestavine za preliv. Mešamo do goste, ampak gladke zmesi. Če je preliv preredek, se lahko doda še malo vode.

02

Tofu narežemo na drobne kocke (velikosti približno 0,5 cm) in ga posujemo s škrobom. Dobro premešamo, nato pa ga na malo olja na hitro popečemo do hrustljavega.

03

Korenček in bučko s spiralizatorjem ali lupilcem za krompir oblikujemo v rezance.

04

Jed postrežemo tako, da rezance zmešamo še z ostalo nasekljano zelenjavo ter prekrijemo s pečenim tofujem in prelivom iz arašidov.

Namig!

Preliv lahko uporabite tudi kot pomako za vietnamske zavitke.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več