Pašta fižol s svežo zelenjavo - Žana, Rastline so fine
Zakaj ne vidite vsebine?

Pašta fižol s svežo zelenjavo

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula velika 1
  • Korenje (srednje velika) 2
  • Zelena 2 stebli
  • 1 žlička
  • Dimljena paprika 0.5 žličke
  • Šetraj 0.5 žličke
  • Majaron 0.25 žlička
  • Lovorjev list 1
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Paradižnik 300 g
  • Česen 2 stroka
  • Voda 0.5 skodelice
  • Polnozrnate testenine SPAR 150 g
  • Rjavi fižol 2 pločevinki
  • Paradižnikov koncentrat SPAR NATUR*PUR 1 žlička
  • Kruh za serviranje

Priprava

01

Čebulo, korenje in zeleno očistimo ter narežemo na majhne kocke. V večjem loncu najprej prepražimo čebulo.

02

Dodamo vse začimbe in jih prepražimo na nizkem ognju.

03

Dodamo še korenje in zeleno, dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo 5 minut.

04

Paradižnik narežemo na majhne kocke in dodamo v lonec.

05

Česen fino sesekljamo ali iztisnemo in dodamo v lonec.

06

Prilijemo vodo, pokrijemo in kuhamo 20 minut.

07

Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

08

Eno pločevinko fižola odcedimo, drugo pa pretresemo in v lonec dodamo skupaj s fižolovo vodo. Dodamo še paradižnikov koncentrat, odstranimo lovorjev list in delno spasiramo s paličnim mešalnikom. Lovorjev list vrnemo v lonec in kuhamo tako dolgo, da ponovno zavre.

09

Testenine odcedimo, približno 1 skodelico vode prihranimo. Skupaj z vodo jih dodamo v lonec in dobro premešamo. Po potrebi dodamo še sol ali poper.

10

Kot vsaka jed na žlico je tudi ta najboljša, ko jo ponovno pogrejemo. Lahko tudi namerno počakamo, da se ohladi in jo ponovno pogrejemo. Postrežemo s svežim kruhom.