25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Rjavi riž 0.75 skodelice
- Rdeče zelje 200 g
- Korenje 2
- Edamame (130 g neto) 1
- Limona 1
Za preliv:
- Arašidovo maslo 1 žlička
- Sojina omaka 1 žlica
- Limonin sok 2 žlici
- Voda po potrebi
Za posip:
- Pražen sezam (opcijsko) 1 žlica
Priprava
01
Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Ko je kuhan, ga dobro odcedimo in stresemo na večji krožnik, da se bo hitreje ohladil.
02
Zelje narežemo na čim tanjše trakove. Pokapamo ga z malce limoninega soka in premešamo.
03
Korenje grobo naribamo in prav tako pokapamo z malce limoninega soka.
04
Edamame speremo pod hladno vodo in dobro odcedimo.
05
Pripravimo preliv. Vse sestavine združimo v skodelici. Z metlico mešamo tako dolgo, da se povežejo. Po potrebi dodamo kakšno žličko vode.
06
V skledo položimo kuhan riž, zelje, korenje in edamame. Enakomerno pokapamo s prelivom in opcijsko okrasimo s sezamom.