Pisana pečena zelenjava s karijem in kokosovo kremo - Žana, Rastline so fine
Zakaj ne vidite vsebine?

Pisana pečena zelenjava s karijem in kokosovo kremo

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Cvetača (500 g neto) 1
  • Sladki krompir (300 g) 1
  • Čičerika (250 g neto) 1 pločevinka
  • Rdeča čebula 2
  • Curry v prahu 2 žlički
  • Sol 0.75 žličke
  • Poper 1 ščepec
  • Olje od sušenih paradižnikov (opcijsko) 1 žlica

Kokosova krema:

  • Kokosova krema SPAR NATUR*PUR 200 g
  • Limonin sok 1 žlica
  • Sol 0.25 žličke

Za posip:

  • Drobnjak (opcijsko) 1 žlica

Priprava

01

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Večje cvetove razrežemo, da bodo v velikosti ugriza.

02

Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke.

03
04

Cvetačo in sladki krompir stresemo v lonec, zalijemo z vodo in kuhamo, dokler ne zavre. Ko zavre kuhamo še 3 minute, nato dobro odcedimo.

05

Čičeriko speremo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo. Stresemo jo v večjo skledo.

06

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na lističe. Dodamo jo k čičeriki.

07

V skledo k čičeriki in čebuli dodamo še cvetačo, krompir, kari, sol in poper. Opcijsko dodamo še 1 žlico olja od sušenih paradižnikov. Vse skupaj dobro premešamo, da se začimbe enakomerno oprimejo zelenjave.

08

Stresemo v ognjevarno posodo in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah oziroma do zlatorjave barve. Na polovici pečenja premešamo.

09

Pripravimo kokosovo kremo. Vse sestavine z metlico zmešamo v skodelici.

10

Pisano pečeno zelenjavo postrežemo s kokosovo kremo. Po želji okrasimo s sušenim drobnjakom.