20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
- Cvetača (500 g neto) 1
- Sladki krompir (300 g) 1
- Čičerika (250 g neto) 1 pločevinka
- Rdeča čebula 2
- Curry v prahu 2 žlički
- Sol 0.75 žličke
- Poper 1 ščepec
- Olje od sušenih paradižnikov (opcijsko) 1 žlica
Kokosova krema:
- Kokosova krema SPAR NATUR*PUR 200 g
- Limonin sok 1 žlica
- Sol 0.25 žličke
Za posip:
- Drobnjak (opcijsko) 1 žlica
Priprava
01
Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Večje cvetove razrežemo, da bodo v velikosti ugriza.
02
Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke.
03
04
Cvetačo in sladki krompir stresemo v lonec, zalijemo z vodo in kuhamo, dokler ne zavre. Ko zavre kuhamo še 3 minute, nato dobro odcedimo.
05
Čičeriko speremo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo. Stresemo jo v večjo skledo.
06
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na lističe. Dodamo jo k čičeriki.
07
V skledo k čičeriki in čebuli dodamo še cvetačo, krompir, kari, sol in poper. Opcijsko dodamo še 1 žlico olja od sušenih paradižnikov. Vse skupaj dobro premešamo, da se začimbe enakomerno oprimejo zelenjave.
08
Stresemo v ognjevarno posodo in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah oziroma do zlatorjave barve. Na polovici pečenja premešamo.
09
Pripravimo kokosovo kremo. Vse sestavine z metlico zmešamo v skodelici.
10
Pisano pečeno zelenjavo postrežemo s kokosovo kremo. Po želji okrasimo s sušenim drobnjakom.