Grashka -  Pita z dimljenim tofujem

Pita z dimljenim tofujem

Grashka
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Pita iz listnatega testa, tako krha in bogato polnjena, da nam gre že sedaj na jok. Solze sreče pač. Proteinski poljub nam bosta zagotovila dimljen tofu in (pre)redko uporabljena stročnica bob. Vse druge sestavine bodo tvorile kozmično lepilo te nepravilno zvite, hrustljave poezije.


Sestavine

  • Dimljen tofu
  • Čebula
  • Bob
  • Suhe slive
  • Sladek krompir
  • Muškatna buča
  • Bučna semena
  • Rdeče vino
  • Paradižnikov koncentrat
  • Garam masala
  • Timijan
  • Listnato testo
  • Rastlinsko maslo

Priprava

01

Če imamo suh bob, ga namočimo dan prej. Če smo kupili zamrznjen bob, je že kuhan, tako da lahko dodamo povsem na koncu priprave polnila za pito.

02

Dobro mero čebule pražimo in nato dodamo še dimljen tofu. V posodo dodamo še preostalo zelenjavo in pražimo do porjavelosti. Pred koncem dodamo paradižnik koncentrat, začimbe, premešamo in nato dodamo rdečo vino. Vse skupaj kuhamo dokler se zelenjava na razpusti.

03

Na koncu premešamo polnilo, bob, drobno narezane suhe slive in mleta bučna semena. Ustvarili bomo bolj gosto polnilo za našo pito.

04

Razvalamo listnato testo in premažemo s topljenim rastlinskim maslom. Na testo po dolgem nanesemo polnilo, na straneh zavihamo in zvijemo v obliko štruce. Na koncu s čopičem premažemo še enkrat z maslom.

05

Pečemo v pečici 40 min na 180C.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki: