
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
40
min
min
Čas peke
Pita iz listnatega testa, tako krha in bogato polnjena, da nam gre že sedaj na jok. Solze sreče pač. Proteinski poljub nam bosta zagotovila dimljen tofu in (pre)redko uporabljena stročnica bob. Vse druge sestavine bodo tvorile kozmično lepilo te nepravilno zvite, hrustljave poezije.
Sestavine
- Dimljen tofu
- Čebula
- Bob
- Suhe slive
- Sladek krompir
- Muškatna buča
- Bučna semena
- Rdeče vino
- Paradižnikov koncentrat
- Garam masala
- Timijan
- Listnato testo
- Rastlinsko maslo
Priprava
01
Če imamo suh bob, ga namočimo dan prej. Če smo kupili zamrznjenega, je že kuhan, tako da ga lahko dodamo povsem na koncu priprave polnila za pito.
02
Dobro mero čebule pražimo in dodamo dimljen tofu. V posodo dodamo še preostalo zelenjavo in pražimo do porjavelosti. Pred koncem dodamo paradižnikov koncentrat in začimbe, premešamo in nato dodamo rdeče vino. Vse skupaj kuhamo, dokler se zelenjava ne razpusti.
03
Na koncu primešamo bob, drobno narezane suhe slive in mleta bučna semena. Ustvarili smo gosto polnilo za našo pito.
04
Razvaljamo listnato testo in premažemo s topljenim rastlinskim maslom. Na testo po dolgem nanesemo polnilo, na straneh zavihamo in zvijemo v obliko štruce. Na koncu s čopičem premažemo z maslom.
05
Pečemo v pečici 40 min na 180C.