
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas kuhanja
15
PT15M min
PT15M min
Čas peke
Sestavine
- Testo za pico SPAR NATUR*PUR zavoj
- Šparglji 20
- Posušeni paradižnik v olju 5
- Voda 60 ml
- Indijski oreščki 100 g
- Svilen tofu 100 g
- Kvasni kosmiči 2 žlici
- Jabolčni kis 1 žlica
- Limona (sok) 0.5
- Sol
- Česen 4 stroki
- Olivno olje 1 žlička
- Poper
Priprava
01
Ogrejete pečico na 240 stopinj.
02
V blender vlijte vodo, indijske oreščke, svilnat tofu, jabolčni kis, limonin sok, kvasne kosmiče in sol. Vse skupaj zblendamo v gladko zmes.
03
Šparglje operete, odlomite trši del. V kozici zavrete vodo in vanjo date šparglje in jih kuhate 5 minut.
04
Med tem odrežete peki papir v velikosti rešetke iz naše pečice, nanj damo testo in ga razvaljamo v željeno obliko.
05
Na testo enakomerno namažete kremo, pazite, da ne greste povsem do roba.
06
Na kremo položite šparglje in paradižnike.
07
Pizzo položite v pečico in pečete 15 minut, da postanejo robovi testa zlato rjave barve.
08
Vzamete iz pečice, malo ohladite in postrežete.