Sestavine
- Olivno olje
- Mlada čebula 1 šop
- Ingver za prst
- Šparglji 200 g
- Mlado zelje 100 g
- Korenje 200 g
- Grah SPAR NATUR*PUR 1 konzerva
- Redkvice 100 g
- Tofu 200 g
- Basmati riž SPAR NATUR*PUR
Omaka
- Sojina omaka 3 žlice
- SPAR NATUR*PUR 3 žlice
- Agavin sirup SPAR NATUR*PUR 3 žlice
- Čili pasta 1 žlička
- Jedilni škrob 2 žlice
- Voda 200 ml
Priprava
01
Najprej pripravimo vso zelenjavo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Šparglje prav tako očistimo in narežemo na kolobarje dolžine 1 cm. Zelje tanko narežemo na trakce. Korenje olupimo in narežemo na palčke, dolžine cca. 3 cm. Redkvicam odrežemo zelen čopek in jih narežemo na palčke, podobno kot korenje. Ingver naribamo.
02
Tofu narežemo na manjše kocke. Grah odcedimo.
03
V večji ponvi segrejemo nekaj olivnega ali kokosovega olja. Najprej popražimo čebulo in po kaki minuti dodamo ingver. Pražimo dve minutki, nato dodamo tofu in pražimo še dodatno minuto ali dve. Nato dodamo šparglje, korenček in redkvico. Pražimo naslednjih 5-7 minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo še zelje in grah.
04
Medtem pripravimo omako. V skodelici zmešamo vodo, sojino omako, limonin sok, agavin sirup, čilijevo pasto in jedilni škrob. Omako dobro premešamo in prilijemo k zelenjavi. Mešamo, dokler se omaka ne zgosti.
05
Riž damo v cedilo in ga umijemo pod tekočo vodo, da speremo škrob. Riž skuhamo v osoljeni vodi.
06
Pomladni stir fry postrežemo na krožniku z rižem. Riž lahko postrežemo na malo bolj prefinjen način. V okroglo skodelico nadevamo riž, ki ga prevrnemo na krožnik, da dobimo lep kupček riža. Po vrhu lahko posujemo še črn in bel sezam in nasekljano mlado čebulo.