Sestavine
- Ovseni kosmiči SPAR NATUR*PUR 250 g
- Rjavi sladkor SPAR NATUR*PUR 60 g
- Sol 1 ščepec
- Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 1.5 žličke
- Kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 80 g
- Kokosovo mleko 150 g
- Temna čokolada SPAR PREMIUM 200 g
Priprava
Ovsene kosmiče, sladkor in sol damo v večjo skledo.
Kokosovo olje stopimo.
Stopljeno kokosovo olje prilijemo k suhim sestavinam. Dodamo še vanilijevo pasto. Vse dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo.
Kokosovo mleko damo v kozico in takoj dodamo še temno čokolado. Oboje počasi segrevamo, da se mleko zmehča in čokolada v njem stopi. Dobro premešamo, da dobimo homogeno čokoladno kremo.
V pekač namestimo papir za peko. 2/3 ovsene mase damo v pekač. Enakomerno jo razporedimo in z žlico nežno pritisnemo ob dno, da poravnamo površino.
V pekač nato vlijemo čokoladno kremo. Tudi to enakomerno razmažemo.
Na koncu po vrhu nadrobimo preostanek ovsene mase.
Pecivo pečemo na 180 °C kakih 30 minut, da se površina rahlo zapeče in dobi zlato rumeno barvo.
Ko so ploščice pečene, vzamemo pekač iz pečice in ga pustimo na pultu, da se ohladijo. Nato pekač prestavimo še v hladilnik, da se dokončno ohladijo in da se čokoladna krema strdi.
Strjeno pecivo vzamemo spet iz hladilnika in ga s pomočjo papirja za peko vzamemo iz pekača. Pecivo narežemo na majhne kvadratke ali pravokotnike.