10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Jagode 125 g
- Maline 125 g
- Borovnice 125 g
- Ribez 125 g
- Beli sladkor 125 g
- Vanilijev ekstrakt
- Voda 2.5 dl
- Koruzni škrob 2 žlici
- Rastlinska smetana
Priprava
01
Jagodičevje dobro operemo. Jagode in maline narežemo na manjše koščke.
02
Vse jagodičevje damo v kozico skupaj s sladkorjem, vaniljevim ekstraktom ter vodo.
03
Premešamo, kuhamo do vrelišča ter zmanjšamo temperaturo in kuhamo še 8 minut.
04
Dodamo nekaj žlic v vodi raztopljenega koruznega škroba in kuhamo ter mešamo pri zmernem ognju še 3–5 minut.
05
Puding prelijemo v skodelice in ga delno ohladimo.
06
Serviramo ga prelitega s smetano (lahko jo tudi stepemo).