PT20M min
min
Sestavine
- Koščki sojinega mesa 0.5 paketa
- Paradižnikova pasata rustica 1
- Čebula 4
- Rastlinsko olje 2 žlici
- Dimljena paprika 1 žlica
- Lovorjev list 2
- Majaron 0.5
- Timijan 0.5 žlice
- Bazilika 0.5 žlice
- Sol 0.5 žlice
- Poper 0.25
- Sladkor 0.5
- Čili 0.5 žličke
- Voda 3 dl
- Peteršilj za dekoracijo
- Instant polenta 1 skodelica
Priprava
Sojine koščke položimo v večjo posodo in jih prelijemo z vrelo vodo. Premešamo, ter pustimo vsaj 20 minut, da se zmehčajo in nabreknejo. Koščke odcedimo in jih odstavimo.
Čebulo sesekljamo na manjše koščke. Na rastlinski maščobi jo nekaj minut pražimo, vmes pa ves čas mešamo.
Dodamo (dimljeno) papriko v prahu, premešamo in ponovno pražimo nekaj minut.
Nato dodamo namočene sojine koščke in 1 bio paradižnikovo pasato rustico, Spar Natur*Pur, ter ponovno dobro premešamo.
Na koncu primešamo še vse začimbe ter vodo in na majhnem ognju kuhamo približno 2 uri. Če se golaž preveč zgosti, med kuhanjem postopoma dodajamo vodo.
Polento med mešanjem počasi vsujemo v slano vrelo vodo (razmerje med polento in vodo je 1:4). Nadaljujemo z mešanjem in čez približno 2 minuti odstavimo in postrežemo s sojinim golažem, ki ga na koncu le še posujemo s svežim, sesekljanim peteršiljem.