Sestavine
- Pomaranča 3
- Koromač 2
- Dijon gorčica 1 žlička
- Limonin sok 1 žlica
- Oljčno olje 4 žlice
- Semena granatnega jabolka 2 žlici
Priprava
Pomaranče olupimo in narežemo na segmente. Z ostrim nožem zarežemo med krhlji, da dobimo segmente brez olupka in nitk. Iz preostanka iztisnemo sok.
Koromaču odrežemo spodnji in zgornji del. Zelene listke prihranimo. Z rezalnikom oziroma mandolino narežemo koromač na 1 mm debele rezine. Večjo skledo napolnimo s hladno vodo in malo ledu. Narezan koromač prestavimo v skledo, da postane hrustljav.
V skodelici premešamo dijonsko gorčico, limonin sok, sol, poper in oljčno olje, da dobimo gladek preliv.
Koromač odcedimo in prestavimo v skledo. Dodamo pomaranče in pomarančni sok ter prelijemo s solatnim prelivom. Dobro premešamo in prestavimo na servirni krožnik. Posujemo s sesekljanimi listki koromača, dodamo še semena granatnega jabolka in pokapljamo z oljčnim oljem.