Solata s koromačem in pomarančo - Jernej Kitchen
Zakaj ne vidite vsebine?

Solata s koromačem in pomarančo

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

Sestavine

  • Pomaranča 3
  • Koromač 2
  • Dijon gorčica 1 žlička
  • Limonin sok 1 žlica
  • Oljčno olje 4 žlice
  • Semena granatnega jabolka 2 žlici

Priprava

01

Pomaranče olupimo in narežemo na segmente. Z ostrim nožem zarežemo med krhlji, da dobimo segmente brez olupka in nitk. Iz preostanka iztisnemo sok.

02

Koromaču odrežemo spodnji in zgornji del. Zelene listke prihranimo. Z rezalnikom oziroma mandolino narežemo koromač na 1 mm debele rezine. Večjo skledo napolnimo s hladno vodo in malo ledu. Narezan koromač prestavimo v skledo, da postane hrustljav.

03

V skodelici premešamo dijonsko gorčico, limonin sok, sol, poper in oljčno olje, da dobimo gladek preliv.

04

Koromač odcedimo in prestavimo v skledo. Dodamo pomaranče in pomarančni sok ter prelijemo s solatnim prelivom. Dobro premešamo in prestavimo na servirni krožnik. Posujemo s sesekljanimi listki koromača, dodamo še semena granatnega jabolka in pokapljamo z oljčnim oljem.