Špageti z vegansko carbonaro

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas peke
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Indijski oreščki namočeni čez noč 100 g
  • Kvasni kosmiči 2 žlici
  • Ovseni napitek SPAR Veggie 240 ml
  • Gorčica 1 žlička
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Sol
  • Poper
  • Šampinjoni narezano na tanko 250 g
  • Sojina omaka 2 žlici
  • Dimljena paprika 0.5 žličke
  • Čili v prahu ščepec
  • Čebula sesekljana 1
  • Česen sesekljan 3 strok
  • Peteršilj sveže pest
  • Špageti 250 g

Priprava

01

Indijske oreščke odcedimo in jih skupaj s kvasnimi kosmiči, ovsenim napitkom, gorčico, česnom v prahu, soljo in poprom v zmogljivem mikserju zmešamo, vse dokler ne dobimo tekoče mase.

02

Pečico segrejemo na 180 °C. V manjši posodi zmešamo sojino omako, dimljeno papriko, česen in čili v prahu. Zmes prelijemo čez narezane gobe in z rokami dobro premešamo. Gobe preložimo na pekač in pečemo približno 20 minut (po 15 minutah preverimo, ali so že pečene).

03

Špagete skuhamo po navodilih na embalaži (položimo v slano, vrelo vodo ter kuhamo slabih 5 minut).

04

V ponvi segrejemo rastlinsko maščobo in na hitro prepražimo čebulo in česen. Dodamo omako z indijskimi oreščki in na srednjem ognju počasi segrevamo. Omaka se bo začela zgoščevati; če postane pregosta, ji preprosto dodamo vodo, v kateri so se kuhali špageti.

05

Vmešamo gobe, nato še špagete in dobro premešamo.

06

Preden špagete postrežemo, jih posujemo s svežim peteršiljem in domačim veganskim parmezanom.

Deli