Špageti z vegansko carbonaro - Iris Potatolover

Špageti z vegansko carbonaro

Iris Potato Lover
Iris Potato Lover
Iris Potato Lover
Iris Potato Lover
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas peke
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Indijski oreščki namočeni čez noč 100 g
  • Kvasni kosmiči 2 žlici
  • Ovseni napitek SPAR VEGGIE 240 ml
  • Gorčica 1 žlička
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Sol
  • Poper
  • Šampinjoni narezano na tanko 250 g
  • Sojina omaka 2 žlici
  • Dimljena paprika 0.5 žličke
  • Čili v prahu ščepec
  • Čebula sesekljana 1
  • Česen sesekljan 3 strok
  • Peteršilj sveže pest
  • Špageti 250 g

Priprava

01

Indijske oreščke odcedimo in jih skupaj s kvasnimi kosmiči, ovsenim napitkom, gorčico, česnom v prahu, soljo in poprom v zmogljivem mikserju zmešamo, vse dokler ne dobimo tekoče mase.

02

Pečico segrejemo na 180 °C. V manjši posodi zmešamo sojino omako, dimljeno papriko, česen in čili v prahu. Zmes prelijemo čez narezane gobe in z rokami dobro premešamo. Gobe preložimo na pekač in pečemo približno 20 minut (po 15 minutah preverimo, ali so že pečene).

03

Špagete skuhamo po navodilih na embalaži (položimo v slano, vrelo vodo ter kuhamo slabih 5 minut).

04

V ponvi segrejemo rastlinsko maščobo in na hitro prepražimo čebulo in česen. Dodamo omako z indijskimi oreščki in na srednjem ognju počasi segrevamo. Omaka se bo začela zgoščevati; če postane pregosta, ji preprosto dodamo vodo, v kateri so se kuhali špageti.

05

Vmešamo gobe, nato še špagete in dobro premešamo.

06

Preden špagete postrežemo, jih posujemo s svežim peteršiljem in domačim veganskim parmezanom.