PT20M min
min
PT15M min
Sestavine
- Indijski oreščki namočeni čez noč 100 g
- Kvasni kosmiči 2 žlici
- Ovseni napitek SPAR VEGGIE 240 ml
- Gorčica 1 žlička
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Sol
- Poper
- Šampinjoni narezano na tanko 250 g
- Sojina omaka 2 žlici
- Dimljena paprika 0.5 žličke
- Čili v prahu ščepec
- Čebula sesekljana 1
- Česen sesekljan 3 strok
- Peteršilj sveže pest
- Špageti 250 g
Priprava
Indijske oreščke odcedimo in jih skupaj s kvasnimi kosmiči, ovsenim napitkom, gorčico, česnom v prahu, soljo in poprom v zmogljivem mikserju zmešamo, vse dokler ne dobimo tekoče mase.
Pečico segrejemo na 180 °C. V manjši posodi zmešamo sojino omako, dimljeno papriko, česen in čili v prahu. Zmes prelijemo čez narezane gobe in z rokami dobro premešamo. Gobe preložimo na pekač in pečemo približno 20 minut (po 15 minutah preverimo, ali so že pečene).
Špagete skuhamo po navodilih na embalaži (položimo v slano, vrelo vodo ter kuhamo slabih 5 minut).
V ponvi segrejemo rastlinsko maščobo in na hitro prepražimo čebulo in česen. Dodamo omako z indijskimi oreščki in na srednjem ognju počasi segrevamo. Omaka se bo začela zgoščevati; če postane pregosta, ji preprosto dodamo vodo, v kateri so se kuhali špageti.
Vmešamo gobe, nato še špagete in dobro premešamo.
Preden špagete postrežemo, jih posujemo s svežim peteršiljem in domačim veganskim parmezanom.