Zakaj ne vidite vsebine?

Segedin brez mesa

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula velika 1
  • Sojini koščki SPAR VEGGIE 1 skodelica
  • Paradižnikov koncentrat SPAR NATUR*PUR 1 žlica
  • Sojina omaka 1 žlica
  • Začinka 1 žlička
  • Voda 1 skodelica
  • Arašidovo maslo 1 žlica
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Kislo zelje SPAR 1 kg
  • Lovorjev list 2
  • Voda 1 l
  • Sol
  • Poper
  • Kruh za serviranje

Priprava

01

Izberemo večji lonec. Čebulo narežemo na kocke in prepražimo.

02

Dodamo sojine koščke, sojino omako, paradižnikov koncentrat, začinko in 1 skodelico vode. Premešamo, pokrijemo in kuhamo 10 minut.

03

Dodamo arašidovo maslo in papriko v prahu. Premešamo in pražimo na nizkem ognju, da voda izhlapi in se rahlo zapeče, ampak ne zažge.

04

Dodamo oprano kislo zelje*, lovor, sol in poper po okusu ter 1 liter vode. Pokrijemo in kuhamo 1 uro ali 15 minut v loncu na pritisk.

05

Postrežemo s svežim kruhom.

Zelje operemo, tudi če se nam ne zdi zelo kislo, saj je jed hitro preveč kisla.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več