Špinačni burek s tofujevo kremo - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Špinačni burek s tofujevo kremo - Little Kitchen Vibes

Špinačni burek s tofujevo kremo

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Vlečeno testo SPAR zavoj
  • Tofu SPAR NATUR*PUR 400 g
  • Limonin sok 50 ml
  • Kokosova krema SPAR NATUR*PUR 150 g
  • Sol 2 žlički
  • Česen 5 strokov
  • Sveža špinača 500 g
  • Olivno olje

Priprava

01

Dva paketka tofuja, limonin sok, kokosovo kremo in 1 čž soli damo v blender ali mikser in zmiksamo v gladko kremo.

02

Česen nasekljamo. Popražimo ga na vročem olju, nato pa dodamo svežo špinačo, kolikor je gre v ponev. Ko ta upade, dodamo še špinače, dokler ne porabimo vseh 500 g.

03

Pekač naoljimo z olivnim oljem in vanj položimo en sloj vlečenega testa. Pomaknemo ga tako, da sicer pokrijemo vso dno in robove, a nam slaba polovica sloja testa še vedno gleda iz pekača. Testo naoljimo in preostali del sloja preložimo v pekač, da imamo naenkrat dva sloja testa iz enega. Na testo nanesemo tofujevo kremo, na kremo del špinače, nato pa spet testo. S testom ponovimo isti postopek kot prej.

04

Slojev testo-krema-špinača bo 3-4, odvisno od velikosti in višine pekača. Ko nanesemo zadnji sloj tofujeve kreme in špinače, verjetno iz pekača še vedno gleda nekaj delov testa. Vrhnje preprosto zavihamo navznoter proti sredini našega bureka v nastajanju. Po vrhu jih naoljimo in zavihamo navznot še prostale kose testa. Tiste, ki jih ne moremo tako zavihat, s čistimi škarjami ali nožem odrežemo in rahlo zmečkamo. Položimo jih v sredo bureka, s čimer ustvarimo valovit sloj testa na vrhu. Na koncu vso testo naoljimo.

05

Alternativa tej metodi je, da ustvarimo 3 sloje testo-krema-špinača in četrti sloj testa uporabimo kot zadnji sloj bureka. Tudi tega pred peko naoljimo.

06

Burek pečemo na 180°C približno 30 minut, da zlato porjavi. Pečenega pustimo kakih 15 minut, da se malo ohladi in usede, nato pa ga razrežemo. Odličen je še malo topel in nič kaj slabši ohlajen, z jogurtom na strani. Super se obnese kot malica v službi ali na poti, lahko pa je tudi zajtrk ali večerja.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte