40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula 1
- Zelena bučka 1
- Sušeni paradižniki DESPAR PREMIUM 4 kosi
- Polnozrnati peresniki SPAR 150 g
- Bio paradižnikova omaka z baziliko SPAR NATUR*PUR 350 g
- Origano 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
- Vrela voda 350 ml
- Sojin drobljenec SPAR VEGGIE 35 g
Za kremo:
- Indijski oreščki 2 zvrhani jedilni žlici
- Voda 120 ml
- Česen 1 strok
Priprava
01
Čebulo očistimo in sesekljamo. Prepražimo jo v večjem loncu ali veliki ponvi.
02
Bučko narežemo na kocke, sušene paradižnike pa na manjše koščke. Oboje skupaj dodamo v lonec in na hitro prepražimo.
03
Testenine dodamo v lonec skupaj s paradižnikovo omako, origanom in soljo. Zalijemo z vrelo vodo in dobro premešamo. Pokrijemo in kuhamo na srednjem ognju 15 minut.
04
Dodamo sojin drobljenec in dobro premešamo. Odstavimo, pokrijemo in pustimo stati 5 minut.
05
Vse sestavine za kremo* zmeljemo do gladkega. Kremo dodamo v lonec in med mešanjem kuhamo še kakšno minuto, da zavre.
*Uporabimo lahko tudi ¾ skodelice poljubne rastlinske kreme za kuhanje.
06
Po potrebi dodamo še sol ali poper. Postrežemo.