Žana Hrastovšek iz Rastline so fine - Testenine v cvetačni omaki s pečeno čičeriko
Zakaj ne vidite vsebine?

Testenine v cvetačni omaki s pečeno čičeriko

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja
30
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Polnozrnate testenine SPAR NATUR*PUR 180 g
  • Limonina lupina 0.25 žličke

Za cvetačno omako

  • Cvetača 350 g
  • Srednje velika čebula 1
  • Sončnična semena 1 žlica
  • Limonin sok 1 žlica
  • Sol 0.5 žličke
  • Voda od testenin 300 ml

Za pečeno čičeriko

  • Vložena čičerika DESPAR 400 g
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Čili v prahu 0.5 žlička
  • Sol 0.25 žličke
  • Poper 0.25 žličke

Priprava

01

Pečico vklopimo in nastavimo na 180 stopinj.

02

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Razporedimo jo po polovici pekača obloženega s podlogo za peko in rahlo solimo.

03

Čebulo očistimo in narežemo na večje kose. Položimo jo med cvetačo.

04

Čičeriko dobro odcedimo in stresemo v skledo. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo. Začinjeno čičeriko razporedimo po preostanku pekača.

05

Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.

06

Testenine pripravimo po navodilih na embalaži.

07

Pečeno cvetačo in čebulo stresemo v blender in dodamo preostale sestavine za omako. Prepričamo se, da je naš blender primeren za blendanje vročih tekočin, sicer uporabimo hladno vodo. Zmeljemo do gladkega.

08

Kuhane testenine dobro odcedimo in jih združimo s cvetačno omako. Postrežemo s pečeno čičeriko. Okrasimo in še dodatno začinimo s fino naribano limonino lupinico ter postrežemo.