40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in pečenja
Tortilje, tacosi ali zviteži, vse kar lahko enostavno zvijemo, pridobimo čas in raje uživamo v dobri družbi. Za arhitekturo jedi se poslužujemo gurmanskih trajnežev kot je Oyster Jerky, in koruzna tortilja, vse ostalo se lahko v vrhuncu bujnosti priprave čim bolj sveže. Salsa naj bo polna svežih začimb, začinite jo lahko s pečenimi feferoni ali rdečo papriko. Vse okuse boste najlepše zmleli v kamnitem možnarju. Za naše tortilje smo izbrali najbolj svežega ostrigarja od lokalca Jerneja, kar je bila zagotovo prava odločitev. Da bi zgradili vse nivoje okusov, smo se poigrali še s kisano redkvijo, domačo mlado špinačo, zeliščnim jogurtni prelivom in kumaro za svežino.
Sestavine
- Dimljen bukov ostrigar Oyster Jerky
- Bukov ostrigar svež
- Tortilja
- Kisana mlada čebula
- Majoneza
- Sojin jogurt
- Sveža špinača
- Rdeča paprika
- Limona
- Sol
- Sveža meta
- Peteršilj svež
- Mlada čebula
- Česen
- Redkvice
- Kumara sveža
Beli preliv
- Majoneza
- Jogurt
Rdeča salsa za tortiljo
- Rdeča paprika
- Sveža meta
- Olivno olje
- Sol
Priprava
01
Celo papriko damo v žerjavico, popečemo, da kožica počrni. Nasekljamo papriko na tanko, jo damo v možnar skupaj s sesekljanim peteršiljem, svežo meto, dodamo sok limone, olivno olje, sol in tremo dokler ne dobimo homogenejše mase za omako.
Pripravimo
01
Na ponvi na ognju najprej popečemo svež bukov ostrigar, ga solimo. Pečenemu bukovemu ostrigarju dodamo narezano mlado čebulo in Oyster Jerky. Istočasno popečemo tortilje.
02
Na tortiljo najprej zložimo sveže liste špinače, dodamo belo omako jogurta z majonezo, nato razporedimo pečen bukov ostrigar z Oyster Jerkyjem in mlado čebulco, dodaš rdečo salso, narezane kumare in redkvice. Nato v tortiljo zložimo omako/salso, svež bukov ostrigar, Oyster Jerky. Narežemo redkvice in sveže kumare.
Bon apetitos amigosi!