Gluten free with Megi  - Veganska čokoladna torta brez glutena
Gluten free with Megi  - Veganska čokoladna torta brez glutena

Veganska čokoladna torta brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
420
min
Čas hlajenja

Sestavine

Podlaga

  • Ovseni kosmiči 70 g
  • Lešniki 60 g
  • Dateljni 100 g
  • Kokosovo olje 1 žlica
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlica

Krema

  • Indijski oreščki 250 g
  • Mandljev napitek 200 ml
  • Čokolada 150 g
  • Kokosovo olje 70 g

Priprava

01

Za pripravo podlage potrebujemo namočene izkoščičene datlje. Zato jih pustimo namakati 5-6 ur, kot tudi indijske oreščke, ki jih potrebujemo za kremo. Ko imamo datlje dovolj namočene začnemo s pripravo podlage. V posodo za sekljanje damo ovsene kosmiče in lešnike, ter jih zmeljemo. Nato dodamo datlje, kokosovo olje in vanilijo. Dobro zmeljemo, da dobimo lepljivo zmes. Potrebujemo okrogel pekač premera 20 cm. Na dnu razporedimo pripravljeno maso in jo poravnamo, ter damo na hladno za eno uro.

02

Ko imamo pripravljeno podlago se lotimo pripave kreme. V posodo za sekljanje damo indijske oreščke in mandljevo mleko ter dobro sesekljamo, da dobimo gladko kremno zmes. Čokolado in kokosovo olje na pari razpustimo, da se čokolada stopi. Dobro premešamo in zmes dodamo kremi iz oreščkov. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo čez pripravljeno podlago. Torto hladimo v hladilniku 6-8 ur, ali v zamrzovalniku.