PT30M min
min
Sestavine
Sestavine za testo
- Moka pol gladke in pol ostre 280 g
- Mlačna voda 1.6 ml
- Sveži kvas 1.4 kocke
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Olivno olje 1 žlica
Za oblogo
- Paradižnikova mezga
- Zelenjava sveža
- Veganski sir
Za česnovo majonezo
- Veganska majoneza 200 ml
- Sol
- Limonin sok 2 žlici
- Česen strok 1
- Bazilika
Priprava
Najprej se lotimo priprave testa. V skledo damo moko in na sredini naredimo jamico. Nato v jamico nadrobimo kvas in dodamo 1 dl mlačne vode ter 1 žličko sladkorja. Premešamo in pokrijem ter počakamo, da se kvas aktivira.
Nato dodamo še preostalo vodo, olivno olje in sol.
Testo dobro gnetemo 10–15 minut. Razdelimo ga na dva dela in ga pustimo vzhajati eno uro v toplem kotičku.
Med tem časom pripravimo vse, s čimer bomo obložili našo pico. Narežemo zelenjavo, začinimo paradižnikovo mezgo, naribamo sir …
Pripravimo tudi česnovo majonezo, in sicer tako, da v skledi zmešamo majonezo, sol, limonin sok ali kis, strt česen ter nasekljano baziliko.
Proti koncu vzhajanja pečico začnemo segrevati na 250 °C.
Nato testo raztegnemo, obložimo in pečemo 8–10 minut v segreti pečici.
Postrežemo takoj z majonezo v skledici in osvežilno pijačo.