PT10M min
PT20M min
Sestavine
- Veganski BBQ mleti pripravek 1 zavoj
- Rdeča čebula (na drobno nasekljana) 0.5
- Rdeča čebula (narezana na kolobarje) 1
- Rdeča paprika (narezana na trakove) 1
- Rumena paprika (narezana na trakove) 1
- Avokado 1
- Sladka koruza (v pločevinki)
- SPAR taco omaka 1
- Nariban veganski sir Veganz
- Tortilja SPAR 1 zavoj
- Kumina 1 žlička
- Mleta rdeča paprika 1 žlička
- Kajenski poper (za ljubitelje pekočega) 0.25 žličke
- Olivno olje 2 žlici
Priprava
Na žlici olivnega olja prepražimo ½ drobno nasekljane čebule. Ko čebula postekleni dodamo BBQ mlet pripravek, kumino, rdečo papriko in kajenski poper. Vse skupaj pražimo na srednjem ognju, med praženjem pa pripravek konstantno drobimo s kuhalnico, da dobimo konsistenco mletega mesa. Po 10 minutah je naše ”meso” pripravljeno. Odstavimo ga iz ognja ter prestavimo v posodico, ki prekrijemo s folijo.
Ponev vrnemo na ogenj in dodamo še drugo žlico olja, ki ga na srednji temperaturi segrejemo. Dodamo čebulo, papriko in koruzo in vse skupaj na visokem ognju zelo na hitro pražimo približno 4 minute, da se zelenjava zmehča, vendar še vedno ostane kompaktna. Solimo in popramo po okusu. Odstavimo iz ognja.
Na hitro pogrejemo tortilje po navodilih na embalaži. Tortilje sestavimo tako, da vsako posamezno najprej premažemo s taco omako, nato pa dodamo še vegansko meso, praženo zelenjavo, veganski sir in na trakove narezan avokado. Tortilje zavijemo in postrežemo.