Veganske sarme - Curry and Love

Veganske sarme

srednje zahtevno
Curry and Love
Čas aktivne priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

za nadev

  • Olje
  • česna 5 strokov
  • riža 300 g
  • Sojinih koščkov 100 g
  • Soli 4 žličke
  • Začimbe (poper, paprika, kumina, lovorjev list in timijan)
  • mletih lanenih semen 3 žlice
  • vode 1 l
  • kislega zelja listi

za omako

  • Olje
  • Čebula 1
  • paradižnikove omake 4 dl
  • vode 1 l
  • Začimbe (lovorjev list, poper, sol)
  • Kislo zelje 250 g

Priprava

01

Sojine koščke namočimo v vodi.

02

V ponvi na malo olja 5 minut pražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo opran riž, sojine koščke, sol in začimbe ter pražimo še 3 minute.

03

Dodamo mleta lanena semena ter mešanico med kuhanjem zalivamo z vodo. Želimo, da je riž le delno kuhan. Odstavimo na stran.

04

Za omako v loncu na malo olja prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo paradižnikovo omako, vodo in začimbe ter segrejemo. Nato v omako položimo narezano kislo zelje, pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju – mi pa se lotimo zvijanja sarm.

Lahko uporabimo tudi narezane zeljne liste.

05

Na zeljne liste bogato dodamo nadev ter sarme zvijemo. V lonec jih polagamo tesno skupaj, prelijemo z omako ter kuhamo 40–50 minut.

06

Skuhane jih serviramo s kruhom.