60
PT60M min
PT60M min
Čas kuhanja
Sestavine
za nadev
- Olje
- česna 5 strokov
- riža 300 g
- Sojinih koščkov 100 g
- Soli 4 žličke
- Začimbe (poper, paprika, kumina, lovorjev list in timijan)
- mletih lanenih semen 3 žlice
- vode 1 l
- kislega zelja listi
za omako
- Olje
- Čebula 1
- paradižnikove omake 4 dl
- vode 1 l
- Začimbe (lovorjev list, poper, sol)
- Kislo zelje 250 g
Priprava
01
Sojine koščke namočimo v vodi.
02
V ponvi na malo olja 5 minut pražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo opran riž, sojine koščke, sol in začimbe ter pražimo še 3 minute.
03
Dodamo mleta lanena semena ter mešanico med kuhanjem zalivamo z vodo. Želimo, da je riž le delno kuhan. Odstavimo na stran.
04
Za omako v loncu na malo olja prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo paradižnikovo omako, vodo in začimbe ter segrejemo. Nato v omako položimo narezano kislo zelje, pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju – mi pa se lotimo zvijanja sarm.
Lahko uporabimo tudi narezane zeljne liste.
05
Na zeljne liste bogato dodamo nadev ter sarme zvijemo. V lonec jih polagamo tesno skupaj, prelijemo z omako ter kuhamo 40–50 minut.
06
Skuhane jih serviramo s kruhom.