Veganski drobljenec z gozdnimi sadeži - Nina Kastelic, Leaneen

Veganski drobljenec z gozdnimi sadeži

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Gozdni sadeži 350 g
  • Ovseni kosmiči 100 g
  • Mleti mandlji 100 g
  • Sesekljani orehi 60 g
  • Kokosovo olje 5 žlic
  • Javorjev sirup 80 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Cimet 0.5 žličke

Priprava

01

Zmrznjene gozdne sadeže razporedimo po manjšem pekaču in jih po želji potresemo s sladkorjem.

02

Ovsene kosmiče, mlete mandlje in sesekljane orehe zmešamo s segretim kokosovim oljem, javorjevim sirupom, vaniljevo pasto in cimetom.

03

Če je potrebno, sestavine malce prilagodimo, da masa ni suha ali preveč mokra.

04

Enakomerno jo razporedimo po vrhu gozdnih sadežev.

05

Veganski drobljenec z gozdnimi sadeži pečemo na 180 °C, približno 25 minut oziroma dokler se vrh ne obarva rjavkasto.

06

Postrežemo še toplega, po želji dodamo še kepico vaniljevega sladoleda.

Dodatni nasvet

Javorjev sirup se lahko menja za med (drobljenec potem ni več veganski).

Dodatni nasvet

Namesto sesekljanih orehov se lahko uporabi lešnike, mandlje, pekan orehe.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>