10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
Sestavine
- Gozdni sadeži 350 g
- Ovseni kosmiči 100 g
- Mleti mandlji 100 g
- Sesekljani orehi 60 g
- Kokosovo olje 5 žlic
- Javorjev sirup 80 g
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Cimet 0.5 žličke
Priprava
01
Zmrznjene gozdne sadeže razporedimo po manjšem pekaču in jih po želji potresemo s sladkorjem.
02
Ovsene kosmiče, mlete mandlje in sesekljane orehe zmešamo s segretim kokosovim oljem, javorjevim sirupom, vaniljevo pasto in cimetom.
03
Če je potrebno, sestavine malce prilagodimo, da masa ni suha ali preveč mokra.
04
Enakomerno jo razporedimo po vrhu gozdnih sadežev.
05
Veganski drobljenec z gozdnimi sadeži pečemo na 180 °C, približno 25 minut oziroma dokler se vrh ne obarva rjavkasto.
06
Postrežemo še toplega, po želji dodamo še kepico vaniljevega sladoleda.
Dodatni nasvet
Javorjev sirup se lahko menja za med (drobljenec potem ni več veganski).
Dodatni nasvet
Namesto sesekljanih orehov se lahko uporabi lešnike, mandlje, pekan orehe.