Veganski ragu - Boštjan Napotnik

Veganski ragu

Boštjan Napotnik
Boštjan Napotnik
Čas aktivne priprave
190
min
Čas priprave in dehidracije

Sestavine

  • Cvetača 400 g
  • Šampinjoni 200 g
  • Orehova jedrca 120 g

Priprava

01

Cvetači odstranimo liste in stržen, posamezne cvetove pa narežemo na približno polcentimetrske rezine. Na enako debele rezine narežemo tudi šampinjone.

02

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj v eni plasti zložimo cvetačo in šampinjone; vse skupaj denemo v pečico, ogreto na 70 stopinj Celzija – če ima ventilator, naj bo vklopljen.

03

Vsake pol ure odpremo pečico, obrišemo kondenz, zelenjavo pa po uri in pol tudi obrnemo; proces dehidriranja traja približno tri ure.

04

Cvetačo in šampinjone nato stresemo v sekljalnik in z nekaj pulznimi pritiski drobno sesekljamo – a ne preveč, da ne bo nastala pasta!

05

Posebej sesekljamo še orehe. Vse skupaj dobro premešamo in spravimo v steklen kozarec.

Namig

Mešanico lahko pripravimo krepko na zalogo. V tesno zaprtem kozarcu lahko v hladilniku počaka do dva tedna. Komur okus ustreza, naj tudi glede na zmogljivosti svoje pečice najde način, da naenkrat posuši več zelenjave.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>