Veganski ragu - Boštjan Napotnik

Veganski ragu

Boštjan Napotnik
Boštjan Napotnik
Čas aktivne priprave
190
min
Čas priprave in dehidracije

Sestavine

  • Cvetača 400 g
  • Šampinjoni 200 g
  • Orehova jedrca 120 g

Priprava

01

Cvetači odstranimo liste in stržen, posamezne cvetove pa narežemo na približno polcentimetrske rezine. Na enako debele rezine narežemo tudi šampinjone.

02

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj v eni plasti zložimo cvetačo in šampinjone; vse skupaj denemo v pečico, ogreto na 70 stopinj Celzija – če ima ventilator, naj bo vklopljen.

03

Vsake pol ure odpremo pečico, obrišemo kondenz, zelenjavo pa po uri in pol tudi obrnemo; proces dehidriranja traja približno tri ure.

04

Cvetačo in šampinjone nato stresemo v sekljalnik in z nekaj pulznimi pritiski drobno sesekljamo – a ne preveč, da ne bo nastala pasta!

05

Posebej sesekljamo še orehe. Vse skupaj dobro premešamo in spravimo v steklen kozarec.

Namig

Mešanico lahko pripravimo krepko na zalogo. V tesno zaprtem kozarcu lahko v hladilniku počaka do dva tedna. Komur okus ustreza, naj tudi glede na zmogljivosti svoje pečice najde način, da naenkrat posuši več zelenjave.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>