PT190M min
Sestavine
- Cvetača 400 g
- Šampinjoni 200 g
- Orehova jedrca 120 g
Priprava
Cvetači odstranimo liste in stržen, posamezne cvetove pa narežemo na približno polcentimetrske rezine. Na enako debele rezine narežemo tudi šampinjone.
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj v eni plasti zložimo cvetačo in šampinjone; vse skupaj denemo v pečico, ogreto na 70 stopinj Celzija – če ima ventilator, naj bo vklopljen.
Vsake pol ure odpremo pečico, obrišemo kondenz, zelenjavo pa po uri in pol tudi obrnemo; proces dehidriranja traja približno tri ure.
Cvetačo in šampinjone nato stresemo v sekljalnik in z nekaj pulznimi pritiski drobno sesekljamo – a ne preveč, da ne bo nastala pasta!
Posebej sesekljamo še orehe. Vse skupaj dobro premešamo in spravimo v steklen kozarec.
Mešanico lahko pripravimo krepko na zalogo. V tesno zaprtem kozarcu lahko v hladilniku počaka do dva tedna. Komur okus ustreza, naj tudi glede na zmogljivosti svoje pečice najde način, da naenkrat posuši več zelenjave.