15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas peke
Sestavine
- SPAR VEGGIE bio gyros 1 kos
- Lepinja 2 kosa
- Paradižnik 1 kos
- Solata 2 lista
- Rdeča čebula 0.5
Za tzaziki:
- Kumara 1
- Nesladkan sojin jogurt 200 g
- Česen 1 strok
- Suh koper 0.5 žličke
- Beli poper po okusu
- Sol (ali več po okusu) 0.5 žličke
Priprava
01
Kumaro olupimo in naribamo. Dodamo žličko soli in dobro premešamo. Damo na stran in pustimo, da stoji vsaj 5 minut ter spusti vodo.
02
Paradižnik in solato očistimo ter narežemo na manjše kose. Čebulo očistimo in narežemo na tanke rezine. Po želji jo namočimo v hladni vodi za 5 minut*.
03
Gyros z rokami ločimo na posamezne rezine in damo v segreto ponev. Pečemo približno 5 minut, da se segreje, občasno premešamo.
04
Nasoljeno kumaro ožamemo in iz nje iztistnemo čim več vode. Damo jo v manjšo skledo, dodamo jogurt, stisnjen česen, koper, poper in sol po okusu. Dobro premešamo.
05
Lepinjama pri robu odrežemo ozek trak, nato pa jima razmaknemo sredico tako, da se ustvari žepek. Po želji ju segrejemo v opekaču za kruh.
06
Lepinji napolnimo s pripravljenim tzazikijem, gyrosom in zelenjavo.
*Namakanje čebule omili njeno pekočino, po takšni čebuli pa imamo tudi manj zadaha. Pred uporabo jo dobro odcedimo.