Zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?

Zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

  • Brokoli (1 pest cvetk prihranite) 1 glava
  • Zelena bučka 1
  • Rumen korenček 1
  • Olivno olje 2 žlici
  • Mlada čebula ali šalotka ali čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Sol po okusu
  • Poper po okusu
  • Pesto 200 g
  • Voda 100 ml
  • Testenine po izbiri 250 g
  • Nariban sir + 100g za posip 70 g

Dodatki (opcijsko):

  • Popražene pinjole ali druga semena, ki jih imate na zalogi
  • Sveža bazilika

Priprava

01

Zelenjavo operite. Steblo brokolija narežite na majhne koščke, cvetke nalomite. Bučko in korenček narežite na majhne kose. Čebulo in česen drobno nasekljajte.

02

V večji ponvi segrejte olivno olje. Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in česen. Premešajte in pražite par minut, da se zmehčajo.

03

Dodate narezan brokoli (1 pest cvetk shranite za kasneje), korenje in bučko ter premešajte. Začinite s soljo in poprom. Premešajte in pokrijte s pokrovko ter pražite 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Vmes premešajte. Dodajte pesto in 1 dcl vode ter premešajte.

04

Medtem v večjem loncu zavrite vodo. V osoljeni vreli vodi skuhajte izbrane testenine do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malo trde.

05

Kuhane testenine odcedite in dodajte k praženi zelenjavi. Premešajte in dodajte nariban sir. Poskusite in po želji dodatno začinite.

06

Pečico segrejte na 180 stopinj.

07

Testenine nadevajte v večji pekač in posujte z naribanim sirom. Dodajte preostanek brokolijevih cvetk in jih malo posujte s sirom. Postavite v segreto pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da se sir stopi in zlato zapeče.

08

Vzemite iz pečice, po želji posujte s praženimi pinjolami ali drugimi semeni po izbiri ter dodajte svežo baziliko. Postrezite takoj.