15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
Sestavine
- Goveje mleto meso 400 g
- Limona 1
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Timijan 1 vejica
- Mleta kumina 1 žlička
- Žafran 0.5 žličke
- Navadni polnomastni jogurt 1 lonček
- Solata 4 listi
Priprava
01
Meso damo v veliko posodo in dobro zmešamo s sokom limone, timijanovimi lističi, kumino, ščepom soli in popra. Žar segrejemo. Pripravimo si palčke na katere bomo dali meso, te so lahko kovinske ali lesene.
Če uporabljamo žar z rešetkami, lesene palčke malo zmočimo v vodi, da se ne bi na žaru pregrele in vžgale.
02
Z rokami meso z občutkom ovijamo okrog palčk, ki jih polagamo na segret žar. Pečemo okrog 10 minut in ves čas obračamo, da se meso enakomerno zapeče. Pečene kofta kebabe posujemo s suhim žafranom in postrežemo s solatnimi listi in jogurtom.