Goveji kofta kebab na žaru z limono in žafranom - Sladki Chef

Goveji kofta kebab na žaru z limono in žafranom

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Goveje mleto meso 400 g
  • Limona 1
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Timijan 1 vejica
  • Mleta kumina 1 žlička
  • Žafran 0.5 žličke
  • Navadni polnomastni jogurt 1 lonček
  • Solata 4 listi

Priprava

01

Meso damo v veliko posodo in dobro zmešamo s sokom limone, timijanovimi lističi, kumino, ščepom soli in popra. Žar segrejemo. Pripravimo si palčke na katere bomo dali meso, te so lahko kovinske ali lesene.

Če uporabljamo žar z rešetkami, lesene palčke malo zmočimo v vodi, da se ne bi na žaru pregrele in vžgale.

02

Z rokami meso z občutkom ovijamo okrog palčk, ki jih polagamo na segret žar. Pečemo okrog 10 minut in ves čas obračamo, da se meso enakomerno zapeče. Pečene kofta kebabe posujemo s suhim žafranom in postrežemo s solatnimi listi in jogurtom.

Deli