PT20M min
PT10M min
Sestavine
- Lososov file 400 g
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Limona 1 kos
- Mlet česen 1 žlička
- Ostra moka 1 žlica
Priprava
Pripravimo žar. Lesene palčke namočimo v mrzli vodi. S tem preprečimo, da bi se na žaru vnele. Fileju lososa odstranimo kožo in s pinceto morebitne kosti, nato pa ga narežemo na enake podolgovate kose. Limono prerežemo na pol in iztisnemo sok v katerega namočimo kose mesa. Pustimo nekaj minut.
Meso vzamemo iz limoninega soka, povaljamo v mešanici soli, popra in suhega česna, tako da so vse stranice enakomerno prekrite z začimbami, na koncu pa še v ostri moki. Pripravljene kose lososa nabadamo na lesene palčke in polagamo na vroč žar.
Lososova nabodala so pečena zelo hitro (na vsaki strani nekaj minut), zato moramo paziti, da se ne zažgejo. Hrustljava lososova nabodala postrežemo samostojno kot predjed z jogurtovo omako ali kot glavno jed s poljubno prilogo in solato.