Krompir z zelenjavo na žaru - Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo

Krompir z zelenjavo na žaru

Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Mariniranje
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Paradižnik 4 kosi
  • Bučke 2 kosa
  • Zelena paprika 1 kos
  • Rdeča paprika 1 kos
  • Mladi krompir 8 kosov
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olje 3 žlice
  • Rožmarin 1 vejica

Priprava

01

Dan pred pripravo jedi rožmarin namočimo v olje. Krompir narežemo na debelejše rezine, prelijemo z žlico olja, premešamo in mariniramo 20 minut. Razdelimo na štiri enake dele in vsak del posebej zavijemo v folijo za peko. Pečemo na žaru.

02

Zelenjavo narežemo na za prst debele rezine, papriko pa na četrtine. Narezano zelenjavo prelijemo s preostalim oljem ter mariniramo vsaj pol ure. Pečemo na žaru - najbolje na foliji.