Krompirji rostiji na žaru - Sladki chef

Krompirji rostiji na žaru

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Krompir 4 kos
  • Čebula 1 kos
  • Sol 2 žlički
  • Poper 2 ščepca
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Krompir operemo, olupimo (ročno ali z multipraktikom) in ga naribamo na tanke trakce. Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke polmesece. Tekočino, ki nastane pri ribanju krompirja odlijemo in krompir malenkost ožamemo. Krompir z manj vode se bo lepše spekel in bo bolj hrustljav. Čebulo primešamo krompirju.

02

V segreto ponev zlijemo nekaj žlic olja in nanj v kupčkih polagamo pripravljen krompir s čebulo. Po 5 minutah pečenja na zmernem ognju, vsak kupček previdno obrnemo in ga z lopatko nežno sploščimo ter pečemo še 5 minut. Čas pečenja se lahko spreminja glede na količino in velikost.

03

Pečene rostije odmaknemo s ponve in damo na krožnik, ki smo ga predhodno obložili s kuhinjsko brisačo ter jih solimo in popramo. Zlatorjave hrustljave krompirjeve rostije ponudimo še tople k solatam, mesnim jedem ali samostojno s pomakami.