PT20M min
PT10M min
Sestavine
- Krompir 4 kos
- Čebula 1 kos
- Sol 2 žlički
- Poper 2 ščepca
- Olivno olje 2 žlici
Priprava
Krompir operemo, olupimo (ročno ali z multipraktikom) in ga naribamo na tanke trakce. Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke polmesece. Tekočino, ki nastane pri ribanju krompirja odlijemo in krompir malenkost ožamemo. Krompir z manj vode se bo lepše spekel in bo bolj hrustljav. Čebulo primešamo krompirju.
V segreto ponev zlijemo nekaj žlic olja in nanj v kupčkih polagamo pripravljen krompir s čebulo. Po 5 minutah pečenja na zmernem ognju, vsak kupček previdno obrnemo in ga z lopatko nežno sploščimo ter pečemo še 5 minut. Čas pečenja se lahko spreminja glede na količino in velikost.
Pečene rostije odmaknemo s ponve in damo na krožnik, ki smo ga predhodno obložili s kuhinjsko brisačo ter jih solimo in popramo. Zlatorjave hrustljave krompirjeve rostije ponudimo še tople k solatam, mesnim jedem ali samostojno s pomakami.