Lososova nabodala z limono

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
4
min
Čas peke

Sestavine

Nabodala:

  • File lososa 500 g
  • Limona 2
  • Majaron 0.5 žličke
  • Origano 0.5 žličke
  • Sol
  • Poper
  • Oljčno olje 1 žlička

Predlog serviranja:

  • Tzatziki omaka
  • Koruzna tortilja
  • Avokado
  • Sveža zelenjava

Priprava

Za 4 nabodala.

01

Lesena nabodala potopimo v vodo, da preprečimo, da bi zagorela na žaru.

02

File lososa osušimo s kuhinjsko brisačo in narežemo na kocke velike približno 2 cm. Limoni narežemo na tanke rezine. Na vsako nabodalo nataknemo štiri kocke lososa in štiri rezine limone. Postavimo na krožnik in na vseh straneh začinimo z majaronom, origanom, soljo in poprom. Pokapljamo z oljčnim oljem.

03

Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 240°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo lososova nabodala. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Nabodala pečemo 1-2 minuti na vsaki strani.

04

Lososova nabodala postrežemo s popečenimi koruznimi tortiljami, tzatziki omako, avokadom in svežo zelenjavo; na primer s kumarami in paradižnikom.

Namig!

Uporabimo lahko zamrznjen file lososa ali v ribarnici izberemo file lososa, ki je enakomerno debel in prosimo, da lososu odstranijo kožo.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Sodelujte v velikem kuharskem izzivu!

Zavihajte rokave in si nadenite predpasnik. Recepti so izvrstni, nagrade pa vrhunske – vaš je lahko najnovejši Gorenjev hladilnik, Simpex kuhinjski robot, Barbecue žar na oglje, večerja v restavraciji Pavus in še in še …

Kulinarična spletna stran JEDEL BI

Na našem prenovljenem kulinaričnem portalu najdete recepte za vsakršne priložnosti! Poiščite tudi sezonske recepte, kjer ta hip ne manjka špargljev, čemaža in mlade špinače.

Vabljeni v naš svet kulinaričnih užitkov!