10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
4
PT4M min
PT4M min
Čas peke
Sestavine
Nabodala:
- File lososa 500 g
- Limona 2
- Majaron 0.5 žličke
- Origano 0.5 žličke
- Sol
- Poper
- Oljčno olje 1 žlička
Predlog serviranja:
- Tzatziki omaka
- Koruzna tortilja
- Avokado
- Sveža zelenjava
Priprava
Za 4 nabodala.
01
Lesena nabodala potopimo v vodo, da preprečimo, da bi zagorela na žaru.
02
File lososa osušimo s kuhinjsko brisačo in narežemo na kocke velike približno 2 cm. Limoni narežemo na tanke rezine. Na vsako nabodalo nataknemo štiri kocke lososa in štiri rezine limone. Postavimo na krožnik in na vseh straneh začinimo z majaronom, origanom, soljo in poprom. Pokapljamo z oljčnim oljem.
03
Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 240°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo lososova nabodala. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Nabodala pečemo 1-2 minuti na vsaki strani.
04
Lososova nabodala postrežemo s popečenimi koruznimi tortiljami, tzatziki omako, avokadom in svežo zelenjavo; na primer s kumarami in paradižnikom.
Namig!
Uporabimo lahko zamrznjen file lososa ali v ribarnici izberemo file lososa, ki je enakomerno debel in prosimo, da lososu odstranijo kožo.