Maslena koruza na žaru - Sladki Chef

Maslena koruza na žaru

Sladki Chef
enostavno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Koruza 4 kosi
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Maslo 2 žlici
  • Česen 4 strok

Priprava

01

Koruzo namakamo v mrzli vodi okoli 30 minut. Ta postopek je še posebej pomemben, če pečemo koruzo z olupkom. Pripravimo žar.

02

Odcejeno koruzo položimo na vroče rešetke in jo z vseh strani enakomerno zapečemo. Peka mlečne koruze na žaru traja približno 15 minut. Česen olupimo in vsak strok prerežemo na pol.

03

Pečeno koruzo natremo s česnom, premažemo s stopljenim maslom, posolimo in popramo ter ponudimo toplo.