Sestavine
- Stopljeno maslo 30 g
- Mandljevi lističi 60 g
- Rjavi sladkor 50 g
- Breskev 4
- Stopljeno maslo ali lešnikovo olje (za premaz) 1 žlička
- Vanilijev sladoled 8 kepic
- Sveža meta 8 listkov
Priprava
V skodelici premešamo stopljeno maslo, mandlje, narezane na lističe in rjavi sladkor. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo mandljevo mešanico. Postavimo v predhodno ogreto pečico, na srednjo rešetko. Pečemo 8–10 minut pri 190 stopinjah.
Medtem pripravimo breskve. Te umijemo pod tekočo vodo in dobro osušimo. Prerežemo na pol in odstranimo koščice.
Breskve po prerezanem delu premažemo s stopljenim maslom ali lešnikovim oljem ter jih damo na žar ali uporabimo zelo vročo žar ponev. Pečemo 2–3 minute na prerezani strani, nato breskve obrnemo in pečemo še 2–3 minute.
Popečene breskve razdelimo med štiri desertne krožnike. Na vsako damo kepico vaniljevega sladoleda ter posujemo s pripravljenim mandljevim krokantom. Posujemo še z listki sveže mete in postrežemo.