PT10M min
PT45M min
Sestavine
- Jajčevec 2
- Oljčno olje za pečenje 1 žlica
- Paradižnik v paradižnikovem soku SPAR NATUR*PUR 1 pločevinka
- Česen 3 stroki
- Oljčno olje 3 žlice
- Sol
- Poper
- Mozzarella 250 g
- Sir edamec 80 g
Priprava
Pripravimo zunanji žar ali uporabimo žar ponev. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Jajčevca umijemo pod tekočo vodo in dobro osušimo z brisačko. Vzdolž ju prerežemo na pol in pod kotom ustvarimo na prerezanem delu diamantni vzorec, globok približno pol centimetra.
V žar ponev damo olivno olje, oziroma z njim premažemo rešetko na žaru. S prerezano stranjo navzdol v ponev ali na žar položimo oba jajčevca in ju na vsaki strani pečemo 5–6 minut.
Po globokem pekaču razporedimo paradižnik v paradižnikovem soku, sesekljan česen in dve žlici oljčnega olja. Dobro premešamo ter solimo in popramo. Na omako položimo jajčevce s prerezano stranjo navzgor. Jajčevce solimo in popramo ter pokapljamo z žlico oljčnega olja.
Mocarelo narežemo na rezine, sir edamec pa nastrgamo. Po jajčevcih razporedimo sir. Pekač z jajčevci pokrijemo z alufolijo in postavimo v predhodno ogreto pečico. Pečemo 10 minut pri 200 stopinjah, nato odstranimo folijo in pečemo še 15–20 minut.