Na žaru pečeni gratinirani jajčevci - Jernej Kitchen
Zakaj ne vidite vsebine?

Na žaru pečeni gratinirani jajčevci

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
45
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Jajčevec 2
  • Oljčno olje za pečenje 1 žlica
  • Paradižnik v paradižnikovem soku SPAR NATUR*PUR 1 pločevinka
  • Česen 3 stroki
  • Oljčno olje 3 žlice
  • Sol
  • Poper
  • Mozzarella 250 g
  • Sir edamec 80 g

Priprava

01

Pripravimo zunanji žar ali uporabimo žar ponev. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

02

Jajčevca umijemo pod tekočo vodo in dobro osušimo z brisačko. Vzdolž ju prerežemo na pol in pod kotom ustvarimo na prerezanem delu diamantni vzorec, globok približno pol centimetra.

03

V žar ponev damo olivno olje, oziroma z njim premažemo rešetko na žaru. S prerezano stranjo navzdol v ponev ali na žar položimo oba jajčevca in ju na vsaki strani pečemo 5–6 minut.

04

Po globokem pekaču razporedimo paradižnik v paradižnikovem soku, sesekljan česen in dve žlici oljčnega olja. Dobro premešamo ter solimo in popramo. Na omako položimo jajčevce s prerezano stranjo navzgor. Jajčevce solimo in popramo ter pokapljamo z žlico oljčnega olja.

05

Mocarelo narežemo na rezine, sir edamec pa nastrgamo. Po jajčevcih razporedimo sir. Pekač z jajčevci pokrijemo z alufolijo in postavimo v predhodno ogreto pečico. Pečemo 10 minut pri 200 stopinjah, nato odstranimo folijo in pečemo še 15–20 minut.

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več