Na žaru pečeni gratinirani jajčevci - Jernej Kitchen

Na žaru pečeni gratinirani jajčevci

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
45
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Jajčevec 2
  • Oljčno olje za pečenje 1 žlica
  • Paradižnik v paradižnikovem soku SPAR Natur*pur 1 pločevinka
  • Česen 3 stroki
  • Oljčno olje 3 žlice
  • Sol
  • Poper
  • Mozzarella 250 g
  • Sir edamec 80 g

Priprava

01

Pripravimo zunanji žar ali uporabimo žar ponev. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

02

Jajčevca umijemo pod tekočo vodo in dobro osušimo z brisačko. Vzdolž ju prerežemo na pol in pod kotom ustvarimo na prerezanem delu diamantni vzorec, globok približno pol centimetra.

03

V žar ponev damo olivno olje, oziroma z njim premažemo rešetko na žaru. S prerezano stranjo navzdol v ponev ali na žar položimo oba jajčevca in ju na vsaki strani pečemo 5–6 minut.

04

Po globokem pekaču razporedimo paradižnik v paradižnikovem soku, sesekljan česen in dve žlici oljčnega olja. Dobro premešamo ter solimo in popramo. Na omako položimo jajčevce s prerezano stranjo navzgor. Jajčevce solimo in popramo ter pokapljamo z žlico oljčnega olja.

05

Mocarelo narežemo na rezine, sir edamec pa nastrgamo. Po jajčevcih razporedimo sir. Pekač z jajčevci pokrijemo z alufolijo in postavimo v predhodno ogreto pečico. Pečemo 10 minut pri 200 stopinjah, nato odstranimo folijo in pečemo še 15–20 minut.