Sestavine
- Ciabatta 2 kos
- Olivno olje 10 žlic
- Mozzarella 125 g
- Hamburška slanina 10 rezin
- Olive 10 kosov
Priprava
01
Žar razgrejemo. Ciabatta kruhu odrežemo konce in ga narežemo na 1 cm debele rezine (iz ene ciabatte dobimo približno 5 rezin). Krušne rezine pokapljamo z olivnim oljem in jih pustimo nekaj minut, da se olje dobro vpije vanje.
02
Rezine ciabatte polagamo na razgrete žar rešetke, pri čemer naj temperatura ne bo previsoka in jih na hitro enakomerno popečemo z obeh strani. Popečene odmaknemo z vročine.
03
Na žar nato položimo rezine slanine, nanje damo rezino mozzarelle in pokrijemo s popečenim ciabatta kruhkom. Pečemo toliko časa, da se slanina lepo zapeče in se mozzarella stopi, nato pa kruhke odmaknemo z žara in jih še vroče ponudimo s črnimi olivami.