20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas pečenja
60
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
- Piščančji file 500 g
- Česen 2 strok
- Ingver 10 g
- Rdeča paprika 1 kos
- Začimbe za žar 1 žlička
- Kurkuma v prahu 0.5 žličke
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Navadni jogurt 1 dl
- Sončnično olje 4 žličke
Priprava
01
Narezane koščke piščančjega fileja stresemo v večjo skledo in jim dodamo na drobno nasekljan česen, na paličice narezan ingver, mešanico začimb za žar, kurkumo, ščep soli in popra. Vse sestavine med sabo dobro premešamo in na koncu primešamo še jogurt ter na tanke trakove narezano papriko. Posodo pokrijemo in damo za 1 uro na hladno.
02
Litoželezni žar segrejemo in nanj kapnemo malo olja, nato pa nanj stresemo pripravljeno marinirano meso. V nekaj minutah je meso na vročem žaru pečeno. Če smo narezali večje kose, pečemo malenkost dlje. Sveže pečene kose piščančjega fileja z marinado ponudimo s poljubno prilogo (kus kus, bulgur, sezonska solata).