
Lahkotne sladice brez glutena in laktoze s pomladnim sadjem
Ko vam pomlad ponudi sladke jagode, slastne marelice ter sočne češnje, je čas za lahkotne sladice, ki jih obožujete. Vas skrbi priprava brez laktoze in glutena? V naši ponudbi vedno najdete kakovostne sestavine, s katerimi preprosto nadomestite običajno moko, maslo, smetano in še kaj. Poglejte, katere priljubljene sladke dobrote lahko enostavno pripravite brez glutena in laktoze, a s polno mero pomladnih sadnih okusov.
Marelice razpolovimo in odstranimo koščice. V ponvi pripravimo karamelo, dodamo maslo brez laktoze in marelice, ki jih tesno zložimo eno ob drugo. Pokrijemo z listnatim testom in spečemo v pečici. Ponudimo s stepeno sladko smetano ali sladoledom brez laktoze.
V tej osvežujoči sladici jagode očarljivo dopolni okus aromatičnega bezgovega sirupa. Glavna sestavina je grški jogurt – izberite takšnega brez laktoze. Priprava je hitra, najbolje, da sledite spodnjemu receptu. Samo sestavine prilagodite, da bodo brez laktoze in glutena.
Krhko testo za pito pripravimo z moko brez glutena, maslom brez laktoze ali s kokosovo maščobo. Pomladne kraljice te slastne pite so sočne češnje, ki jih za nadev razkoščičimo, jim po okusu primešamo rjavi sladkor in dodamo malo cimeta. Spečemo in postrežemo.