Oznaka cuvée na penečih vinih, ki niso šampanjci, običajno pomeni, da so izdelana po tradicionalni metodi. Ta se začne s prvo fermentacijo osnovne sorte vina, v kateri se sladkor s pomočjo kvasovk pretvori v alkohol. Potem osnovnemu vinu dodajo natančno določeno mešanico drugih sort, kar se dogaja v – uganili ste – cisterni, zato tu dobi oznako cuvée. Mešanico z dodanimi kvasovkami in sladkorji ustekleničijo, da se vino še enkrat fermentira, odmrle kvasovke, ki potonejo na dno, pa mu dajo aromo in okus.
Pri mirnih vinih oznaka cuvée praviloma pomeni, da so narejena iz različnih vrst grozdja, ki jih vinarji mešajo v točno določenih razmerjih, da dobijo specifičen okus in aromo. Proces mešanja je v vinarstvu izjemno pomemben, saj mora biti končni izdelek boljši kot posamezna sorta. Včasih cuvée pomeni tudi mešanico vin različnih letnikov ali celo regij. Ker se besede drži pridih prestiža, jo nekateri vinarji uporabijo tudi za posebne polnitve. Sicer pa cuvée ne pomeni, da ima vino zaradi tega kakšno specifično barvo, aromo ali okus, saj so vina s to oznako lahko rdeča, bela ali rosé, sladka ali suha ter lahka ali krepkejša.