SPAR vinoteka, Genialni spoji vina in jedi

Najboljši mehurčki za vašo zabavo

Bliža se najdaljša noč v letu, ko si točno ob polnoči zaželimo srečo in z glasnim pokom iz steklenic izpustimo mehurčke. Kakšni so ti, pa je odvisno od vašega okusa in priložnosti, pa tudi od družbe, s katero praznujete. Lahko so suhi ali sladki, taki, ki se lepo ujemajo z večerjo ali pa jih pijete kar same, prestižnih znamk za posebne priložnosti ali pa odličen nakup po ugodni ceni, ki bo goste zvabil na plesišče. Vi organizirajte zabavo, mi pa vam bomo pomagali izbrati pravo penino zanjo.  

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Znameniti šampanjci

Znameniti šampanjci

Na novoletni zabavi za petičnejše goste poleg jedi visoke kulinarike postrezite s klasičnim francoskim šampanjcem, za katerega boste sicer odšteli malce več denarja, a poželi toliko več občudovanja. Starodavna vinarska tradicija, predanost, ljubezen, natančnost in trud, ki so združeni v šampanjski metodi zorenja vina, imajo pač svojo ceno. Ob polnoči pa nikar ne trkajte s kozarci, ampak jih le privzdignite za dobrodošlico novemu letu, da dragoceni mehurčki prehitro ne uidejo v zrak. 

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Španska cava

Španska cava

Širši družini na praznični dan pripravite slastno morsko večerjo z ribami, školjkami, rakci, sipami in cavo, špansko penino, ki je prav tako kot njeni francoski sorodniki pridelana po šampanjski metodi. Pijete jo lahko tudi po večerji ob prijetnem pogovoru. Njeni mehurčki so lahkotni in sveži, v okusih pa lahko zaznate brioše, jabolka in slane odtenke. Kljub zagotovljeni kakovosti in kompleksnosti vas bo cava stala manj kot šampanjec.  

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Družabni prosecco

Družabni prosecco

Najboljše praznične večerje so v krogu prijateljev. Vsak nekaj skuha, vsak nekaj speče, pa je miza polna različnih dobrot za vse okuse. Piko na i jim bo dala italijanska penina prosecco, ki se odlično razume z vsako od njih. Bogata je s sadnimi in cvetličnimi aromami, nežno vas bo poljubila na usta in za seboj pustila komaj opazno sled sladkorja, ki vam bo izvabila navihan nasmešek. Njeni mehurčki so živahni, sveži in nepretenciozni – popolni tudi za večerni zmenek v dvoje.   

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Vznemirljivi lambrusco

Vznemirljivi lambrusco

Rdeča penina iz italijanske pokrajine Emilije - Romanje je še pred nekaj leti veljala za ne preveč ugledno sladko vino. Ti časi so minili, lambrusco pa je dandanes zvezda najsodobnejših trendov v vinarstvu. Suh, sočen in osvežilen blesti na vsaki dobri zabavi. Odprite ga, če želite goste presenetiti z novim in vznemirljivim vinom, ki se odlično poda k narezkom, hamburgerjem in kanapejem, pa tudi k pogretim ostankom praznične večerje. Zagotavljamo vam, da vas bodo po nekaj dneh vsi spraševali: »Ti, katero je bilo pa tisto res fino vino, ki smo ga pili na žuru?«   

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Sladka muškatna penina

Sladka muškatna penina

Za praznike si marsikdo vzame daljši ali krajši odmor od rednega obiskovanja fitnesa in stroge diete. To je čas, ko se mize šibijo od tortic, pisanih makronov, pralin, potic in piškotov. Ker jih najlepše dopolnjujejo sladka vina, na še slajše novo leto nazdravite z muškatno penino. Sladkosnedi jo prav tako lahko pijete samo ob popoldanskem klepetu s prijatelji, lepo pa se poda tudi k slanim ali pikantnim jedem. Ne glede na to, kakšno je vreme zunaj, je muškatna penina kot poletje v kozarcu: lahka, vihrava in sveža. 

Najboljši mehurčki za vašo zabavo - Zanesljiva penina rosé

Zanesljiva penina rosé

Veliko ljudi še vedno goji tak predsodek do mehurčkastega vina nežno rožnate barve, da se raje oklepajo preverjenih rumenkasto-belih penin. Škoda. Penine rosé, pridelane po šampanjski metodi, so lahko kompleksnejše in bolj sveže, imajo pa tudi širšo paleto okusov in tekstur, zaradi česar se podajo k skoraj vsaki hrani. Navdušile vas bodo tako ob morskih jedeh in svežih solatah kot tudi ob paštetah, terinah, perutnini in obveznem prazničnem tatarskem biftku.   

SPAR Vinoteka, kaj vse vinu določa ceno
Kaj vse vinu določa ceno?

Na znesek, ki  ga boste morali odšteti za vino vpliva veliko dejavnikov, samo vino pa ima morda pri tem najmanjši delež. Izvlecimo zamašek in poglejmo, kaj vse se skriva v ceni steklenice vina.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte