
Omamno dišeči kruh – s čim je še boljši?
Je v vaši košari za kruh vedno isti hlebec? Beli, polbeli, temni … No, ponudba v naših trgovinah precej presega klasično izbiro. Pekovski mojstri v naši Pekarni SPAR razvijajo vedno nove recepture in se prilagajajo tudi novim trendom ter posebnim prehranskim željam. Zato lahko vsak dan poskusite kaj novega in ob najljubših jedeh ponudite kos kruha, ki je tako še slajši in še bolj omamno zadiši. Imamo nekaj zanimivih predlogov.
Baguetta je odličen kruh za pomakanje v oljčno olje in balzamični kis ob svežih solatah, kot so klasična caprese solata, grška solata ali solata z rukolo in parmezanom.
Postrezite svežo hrustljavo ciabatto ob kremnih juhah, kot so bučna, paradižnikova ali zelenjavna juha. Lahko jo še dodatno premažete s česnovim maslom ali pokapate z oljčnim oljem.
Rezine polnozrnatega kruha dodaja sirnim ploščam rustikalnost, bogata in rahlo oreškasta aroma in tekstura pa zelo okusno dopolnjujeta različne vrste sirov in sirnih namazov.
Sveže narezane rezine bele štruce so nepogrešljive za pripravo sendvičev, pa naj bodo klasični s šunko, sirom in kumaricami ali pa bolj gurmanski, z natrgano sočno govedino ali svinjino.
Ovseno pekovsko pecivo se okusno poveže z zelenjavnimi dodatki, zato je odlično za burgerje – tako vegetarijanske kot veganske – še posebej, če jim dodate tudi pečeno zelenjavo.
Namažite sočne rezine kruha s slastnim humusom iz čičerike ali pa jih ponudite ob priljubljeni pomaki guacamole, ugajal vam bo tudi bogato namazan z arašidovim maslom.