Skupaj z Anino zvezdico praznike družinam v stiski lepšamo že 9. leto

Prazniki so za večino najlepši čas v letu, a družine v stiski ravno takrat občutijo največje pomanjkanje. Da bi jim pričarali lepše praznike, smo moči že 9. leto združili z Anino zvezdico. Akciji smo se z donacijo tudi te praznike pridružili v Sparu, letos pa bomo družinam v stiski podarili hrano v vrednosti 20.000 evrov.

Prazniki so čas za veselje in čarobne trenutke z najbližjimi, a prav je, da v tem času pomislimo tudi na ljudi, ki jim je še posebej težko. Ker je letos pomoči potrebnih še več družin, posameznikov in otrok, z akcijo »Pomagajmo skupaj« pozivamo, da se k darovanju pridruži čim več ljudi. Vsak seveda lahko daruje po svojih zmožnostih, le en izdelek pa lahko družini na obraz nariše nasmeh in pričara lepše praznike.

 

Akcija poteka od 1. do 31. decembra, tudi letos pa zbiramo hrano z daljšim rokom uporabe (testenine, juhe, piškoti, vložnine, čaji, kave …) in izdelke za osebno higieno  (šamponi, gel za prhanje, zobne paste ...). Po nakupu izdelke le položite v vozičke z oznako Anina zvezdica, ki se nahajajo za blagajnami trgovin SPAR, INTERSPAR in SPAR partner, mi pa poskrbimo, da varno prispejo do družin, ki pomoč najbolj potrebujejo. Prav vsakemu se za vsak darovan izdelek že vnaprej zahvaljujemo. Pomagajmo skupaj. Napolnimo vozičke s hrano za ljudi v stiski.

 

Ana Lukner Roljič, pobudnica projekta Anina zvezdica, pravi: »Prazniki so čas v letu, ko čarovnija oživi. Zberemo se v krogu družine, si izmenjamo darila, iz kuhinje pa zadiši po prazničnih dobrotah. A za socialno ogrožene družine je ta čas daleč od čarobnega. Družine, posamezniki in otroci v stiski za praznike občutijo največje pomanjkanje, zaradi trenutne težke situacije pa je letos pomoči potrebnih še več ljudi. V dobrodelni akciji, ki letos nagovarja s sloganom »Pomagajmo skupaj«, že 9. leto zapored sodelujemo s SPAR Slovenija, z njihovo pomočjo pa razveseljujemo družine širom Slovenije in na obraze rišemo nasmehe. To pa šteje največ.«

Ana je za lažji izbor izdelkov pripravila seznam potrebščin, ki jih družine najbolj potrebujejo:

●    čaj, kava, mleko
●    moka, olje, kis
●    namazi: čokoladni namazi, paštete
●    omake, konzerve, konzervirane jedi, tuna v konzervi, vloženo sadje, vložena zelenjava, juhe iz vrečke
●    kosmiči, čokolino
●    marmelada, med
●    riž, testenine, polenta, zdrob, ješprenj, itd.
●    sladkarije (čokolada, piškoti, bomboni), slani prigrizki, puding
●    začimbe, sladkor, sol
●    izdelki za osebno nego/kozmetika
●    čistila