Ob dnevu živali znova obdarili terapevtske pse in mačke

Terapevtski psi in mačke treh slovenskih neprofitnih organizacij so v sklopu dobrodelne akcije  »Veseli repki, iskreni nasmehi«, ki smo jo tudi letos organizirali ob dnevu živali, prejeli skoraj tono in pol hrane ter 1.000 kosov priboljškov. Z akcijo smo želeli opomniti na odgovoren odnos do živali in pozitivne učinke, ki jih ima stik s štirinožnimi prijatelji.

Živali imajo na počutje ljudi izjemno močan vpliv, zaradi česar so lahko odlični terapevti. Njihovega pomena se zavedajo tudi mi, zato smo se odločili, da v okviru dobrodelne akcije »Scotty in Molly« ponovno obdarimo neprofitne organizacije, ki se ukvarjajo s terapijo s pomočjo živali. Akcija poteka že šesto leto zapored, tokrat pa smo s hrano in priboljški razveselili terapevtske pse in mačke društev Ambasadorji nasmeha ter Društvo za aktivnosti in terapijo s pomočjo živali in Zavoda PET. Zavod PET med drugim skrbi tudi za razvoj in napredek terapevtskih metod posredovanja s psi, društvo Ambasadorji nasmeha so začetniki terapij s pomočjo živali v Sloveniji, gorenjsko Društvo za aktivnosti in terapijo s pomočjo živali pomaga vsem posameznikom s kakršnimikoli psihičnimi težavami ali motnjami.

Monika Rijavec, direktorica Zavoda PET je ob prejemu hrane dejala: »Vez med človekom in živaljo je zares nekaj posebnega, zato lahko različne aktivnosti, ki jih izvajamo s psi, v veliki meri izboljšajo kakovost posameznikovega življenja. V našem zavodu imamo kar 51 terapevtskih psov in terapevtskih psov pripravnikov, ki skupaj z vodniki vedno pomagajo ljudem po vsej Sloveniji. Veseli nas, da nas je podjetje Spar Slovenija podprlo s hrano in priboljški, s katerimi bomo lahko nahranili in razvajali naše kosmatince. Za donacijo se jim iskreno zahvaljujemo.«

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>