PROJEKT DONIRANA HRANA

Že več kot pet let sodelujemo v akciji DONIRANA HRANA, kjer sodelujemo z dobrodelno organizacijo Zveza Lions klubov, distrikt 129 – Slovenija. Pomoči potrebnim doniramo izdelke, ki niso bili prodani in so še vedno varni za uživanje. Tako smo v letu 2019 iz naših trgovin donirali hrano v vrednosti več kot milijon evrov.

V Sparu z rednim spremljanjem prodaje omogočamo optimalno naročanje in s tem minimalna vračila hrane. Z izdelki, ki se bližajo izteku roka uporabe, ravnamo nadvse skrbno, saj jim že nekaj dni prej znižamo cene. Tako so naše količine za odpis karseda majhne.

Poskrbimo, da hrana pride do tistih, ki jo najbolj potrebujejo
Kot velik slovenski trgovec čutimo veliko odgovornost. Zato v akciji Donirana hrana že več kot pet let sodelujemo z dobrodelno organizacijo Zveza Lions klubov, distrikt 129 – Slovenija.

Naše sodelovanje poteka tako, da izdelke, ki so ob koncu dneva ostali neprodani in so varni za uživanje, pripravimo za predajo dobrodelni organizaciji. Pretežno gre za sveže pripravljeno hrano v trgovini, zelenjavo, pakirana in konzervirana živila ter mlečne in pekovske izdelke. Ob zaključku dneva jih prevzame dobrodelna organizacija, odpelje in razdeli med pomoči potrebne. Prevzem izdelkov poteka že v 40 trgovinah SPAR in INTERSPAR.

Sodelovanje v akciji Donirana hrana
Zakaj ne vidite vsebine?

Več o akciji in sami ideji nam je v videu zaupal Zdene Podlesnik, pooblaščenec za koordinacijo projekta Donirana hrana ZLK D129 – Slovenija.

Pomagate jim lahko tudi vi
Prostovoljci projekta Donirana hrana bodo veseli dodatnih moči. V kolikor bi jim radi pomagali in ste na voljo v dopoldanskem času, ko se opravi deljenje hrane, se lahko obrnete na najbližji Lions klub.

Verjamemo, da lahko prav vsak izmed nas zavrže slabe navade in ustvarja lepši jutri. Ste z nami?

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več