Avtomati za povratno embalažo TOMRA

Skupaj prispevajmo k zmanjševanju odpadkov

V Sparu se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo imamo do naših kupcev, posledično pa tudi do okolja, v katerem živimo. Varovanju okolja pripisujemo velik pomen in prepričani smo, da lahko s skupnimi močmi dosežemo več, z lastnimi dejanji pa že danes pripomoremo k boljšemu jutri.
V vseh naših trgovinah vas čakajo posebni zbiralniki, v katere lahko oddate odpadne baterije in odpadne sijalke, v primeru nakupa nove elektronske opreme, pa lahko v trgovino, v kateri ste opremo kupili, oddate tudi prinesete svoj stari aparat.
Že vrsto let pa je v vseh naših trgovinah SPAR in INTERSPAR (izjema sta trgovini SPAR City in franšizne trgovine SPAR partner) tudi možnost vračila praznih steklenic. V  naših trgovinah so postavljeni avtomati za povratno embalažo Tomra, v katere je možno oddati:

  • prazne steklenice
  • zaboje s praznimi steklenicami piva in mineralne vode.

Po oddaji steklene embalaže prejmete embalažni listek, ki ga lahko unovčite v trgovini, kjer je bil izdan.

In kaj se zgodi s steklenicami, ki jih oddate v Tomra avtomate?
Po prevzemu se prazna embalaža vrne dobaviteljem in polnilnicam, kjer se ponovno napolni. Krog je sklenjen, ko se polna steklenica vrne na prodajne police in je pripravljena na ponovni nakup.
Tekom leta 2020 ste nam kupci prek avtomatov Tomra vrnili skoraj 3,7 milijona steklenih povratnih embalaž, kar pomeni skoraj 1800 ton praznih steklenic, rezultat tega pa je bil, da v celem letu ni nastal niti en dodaten kilogram odpadkov.

Hvala, ker skupaj z nami skrbno in odgovorno ravnate z odpadno embalažo.