Antonova juha - Kuhnapato

Antonova juha

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Gomoljna zelena 1 kos
  • Rumeno korenje 2 kosa
  • Rdeče korenje 1
  • Krompir 1 kos
  • Čebula 2 kosa
  • Peteršilj 1 vejica
  • Drobnjak 1 ščepec
  • Šetraj 1 ščepec
  • Timijan 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Sol 1 ščepec
  • Lovorjev list 1
  • Svinjska mast 1 žlica
  • Peteršiljeva korenina 1 kos
  • Svinjske nogice 40 dag

Priprava

01

Svinjske nogice položimo v hladno vodo v velik lonec in kuhamo do vretja ter še 10 minut. Z vode poberemo morebitne pene in začinimo.

02

Čebulo nasekljamo in jo popražimo na masti ter dodamo juhi. Vso ostalo zelenjavo olupimo in nasekljamo ter dodamo juhi.

03

Kuhamo približno 40 minut. Na koncu po okusu lahko dodamo malce limoninega soka ali pa kar v juhi kuhamo pol limone.

04

Preden ponudimo, juho pustimo stati še vsaj 10 minut, da se okusi povežejo ter da malce želira.

Deli