Antonova juha - Kuhnapato

Antonova juha

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Gomoljna zelena 1 kos
  • Rumeno korenje 2 kosa
  • Rdeče korenje 1
  • Krompir 1 kos
  • Čebula 2 kosa
  • Peteršilj 1 vejica
  • Drobnjak 1 ščepec
  • Šetraj 1 ščepec
  • Timijan 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Sol 1 ščepec
  • Lovorjev list 1
  • Svinjska mast 1 žlica
  • Peteršiljeva korenina 1 kos
  • Svinjske nogice 40 dag

Priprava

01

V velik lonec vlijemo hladno vodo in vanjo položimo svinjske nogice. Kuhamo do vretja in nato še 10 minut. Z vode pobiramo morebitne pene in začinimo.

02

Čebulo nasekljamo, jo popražimo na masti in dodamo juhi.

03

Vso ostalo zelenjavo olupimo in nasekljamo ter dodamo juhi. Kuhamo približno 40 minut. Na koncu kuhanja lahko po okusu dodamo malce limoninega soka ali pa kar v juhi kuhamo polovičko limone.

Kuhano juho pred serviranjem pustimo stati vsaj 10 minut, da se okusi povežejo, juha pa malce želira.