
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
13
PT13M min
PT13M min
Čas kuhanja
Sestavine
Za biskvit
- Jajca M velikost 3
- Sladkor v prahu 200 g
- Vanilijeva pasta 2 žlički
- Mleko 220 ml
- Gladka bela moka 300 g
- Pecilni prašek 8 g
Za jabolčni nadev
- Kisla jabolka 1.3 kg
- 70 g
- Vanilijev sladkor 20 g
- Cimet v prahu 2 žlički
- Pšenični zdrob 7 žlic
Priprava
Za biskvit
Za pekač velikosti 38 x 25 cm.
01
Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo približno 15 minut, da dobimo svetlo in puhasto maso.
02
Dodamo vaniljevo pasto, olje in mleko ter na srednji hitrosti stepamo 3 minute, da se sestavine povežejo.
03
Nazadnje dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in stepamo na najnižji hitrosti, dokler nimamo enotne mase.
04
Na dno pekača damo papir za peko, robove pekača pa rahlo namastimo in posujemo z moko.
05
Polovico biskvitne mase vlijemo v pekač ter jo enakomerno poravnamo.
06
Pekač damo za 15 minut v pečico, ogreto na 180 °C, da se prva plast biskvita speče.
07
Ko je biskvit pečen, po njem enakomerno razporedimo jabolčni nadev.
08
Po vrhu jabolčnega nadeva vlijemo preostalo biskvitno maso in jo poravnamo.
09
Pekač vrnemo v pečico in vse skupaj pečemo še približno 25 minut.
10
Ko je biskvitna jabolčna pita pečena, jo vzamem iz pečice in ohladimo.
11
Nato jo lahko posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in postrežemo.
Za jabolčni nadev
01
Še preden začnemo s pripravo biskvita, jabolka olupimo in naribamo.
02
Stresemo jih v večjo kozico in zmešamo skupaj s sladkorjema ter cimetom. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu.
03
Ko damo peči spodnjo plast biskvita, prižgemo štedilnik in naribana jabolka kuhamo približno 10 minut, da se zmehčajo.
04
Ko začnejo jabolka rahlo vreti oziroma brbotati, vmešamo pšenični zdrob in jabolčni nadev kuhamo še 3 minute.