15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
40
min
min
Čas kuhanja
Sestavine
- Kislo zelje 350 g
- Kisla repa 200 g
- Krompir 4 kosi
- Rjavi fižol kuhan 6 žlic
- Česen 3 stroka
- Moka 2 žlici
- Mast 1 žlica
- Domača klobasa 1 par
- Sol
- Poper
- Lovorjev list
Priprava
01
Zelje in repo vsako posebej umijemo pod tekočo vodo.
02
Damo ju v lonec in zalijemo s svežo hladno vodo, posolimo, dodamo lovorjev list.
03
Kuhamo približno 25 minut. 10 minut pred koncem dodamo klobaso v celem.
04
Krompir medtem olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo ga posebej, v slanem kropu.
05
Kuhanega odcedimo in vodo prihranimo ter rahlo pretlačimo in ga dodamo zelju.
06
Hkrati dodamo tudi kuhan fižol in skupaj počasi kuhamo še 15 minut, da se okusi povežejo.
07
V ponvi na masti popražimo nasekljan česen in dodamo moko.
08
Ko porumeni, prežganje zlijemo v joto in premešamo.
09
Jed pokuhamo še 5 minut, oz. pustimo stati na vroči plošči. Klobaso narežemo na kolobarje in jo vrnemo v joto.
10
Enolončnica je boljša, če malce postoji ali celo naslednji dan.