
PT120M min
Sestavine
- Kisla repa 1 kg
- Mesnate kosti 70 dag
- Prosena kaša 2 dl
- Bela moka 2 žlici
- Mast 4
- Čebula 1 kos
- Česen 2 stroka
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Kumina 3 ščepci
- Lovorjev list 1 list
- Mleta sladka paprika 1 žlička
- Majaron 1 list
- Kis 1 žlica
Priprava
Oprane kosti z mesom damo v lonec s hladno vodo in pustimo, da zavre in počasi kuhamo pol ure. V lonec dodamo oprano kislo repo in začimbe ter počasi kuhamo, da se repa zmehča. Dodamo oprano proseno kašo, ki pa mora ostati na površini, da se ne prime posode.
Vse skupaj kuhamo toliko časa, da je kaša kuhana. V kozici iz maščobe in moke naredimo prežganje z dodatkom čebule in mlete paprike, ga razmešamo z mrzlo vodo in vlijemo v lonec s kuhano repo in kašo. Nežno premešamo, po potrebi dosolimo, zavremo in počasi kuhamo še 5 minut.
Bujto repo lahko postrežemo kot samostojno jed ali pa kot prilogo k pečenki in krvavicam ter praženemu krompirju.