PT60M min
Sestavine
- Bulgur 80 g
- Leča 100 g
- Kurkuma 1 žlica
- Mleta rdeča paprika 1 žlica
- Provansalska zelišča 1 žlička
- Čebula 1 kos
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Vinski kis 2 žlici
- Balzamični kis 1 žlička
- Olivno olje 4 žlice
Priprava
Večji lonec postavimo na štedilnik in vanj zlijemo 3 jedilne žlice olja. Čebulo nasekljamo na drobno in jo na vročem olju na hitro prepražimo. Dodamo kurkumo, papriko in provansalske začimbe, dobro premešamo in počakamo, da zadišijo. Na hitro prepražene začimbe spustijo veliko več arome.
V lonec dodamo bulgur in lečo. Leče ni potrebno predhodno namakati. Vse skupaj dobro premešamo, da se vse arome in okusi povežejo, nato pa zalijemo z vodo (lahko tudi z jušno osnovo), solimo in popramo po okusu.
Juhico pustimo, da se kuha (počasi vre) na manjšem ognju. Vmes jo večkrat premešamo in preverimo, da ni preveč zgoščena, sicer prilijemo še malo vode. Proti koncu dodamo še žlico vinskega kisa in še malo pokuhamo. Bulgurjevo juho z lečo serviramo s kapljicami balzamičnega kisa.