45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Česen 10 strokov
- Por 1 kos
- Krompir 2
- Jušna osnova 1.5 l
- Peteršilj 1 vejica
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 4 žlice
Priprava
01
Por očistimo in narežemo na drobno. Stroke česna ločimo med seboj, olupimo in na drobno narežemo. V segret lonec zlijemo 3 žlice oljčnega olja in na njem na hitro prepražimo narezani por. Dodamo narezan česen in timijan ter dobro premešamo.
02
V lonec zlijemo jušno osnovo (lahko jo pripravimo tudi s pomočjo zelenjavne kocke), solimo in popramo po okusu in počasi kuhamo. Krompir operemo in ga z olupkom vred narežemo na manjše kose.
03
Na vročo ponev zlijemo žlico olja in na njem do polovice spečemo krompir. Krompir mora biti zlatorjav. Na pol pečen krompir stresemo v juho in kuhamo še naprej približno 10 - 15 minut. Kuhano česnovo juho postrežemo s svežim peteršiljem in popečenim kruhom.