Česnova juha s pečenim krompirjem - Sladki Chef

Česnova juha s pečenim krompirjem

Sladki Chef
enostavno
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Česen 10 strokov
  • Por 1 kos
  • Krompir 2
  • Jušna osnova 1.5 l
  • Peteršilj 1 vejica
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 4 žlice

Priprava

01

Por očistimo in narežemo na drobno. Stroke česna ločimo med seboj, olupimo in na drobno narežemo. V segret lonec zlijemo 3 žlice oljčnega olja in na njem na hitro prepražimo narezani por. Dodamo narezan česen in timijan ter dobro premešamo.

02

V lonec zlijemo jušno osnovo (lahko jo pripravimo tudi s pomočjo zelenjavne kocke), solimo in popramo po okusu in počasi kuhamo. Krompir operemo in ga z olupkom vred narežemo na manjše kose.

03

Na vročo ponev zlijemo žlico olja in na njem do polovice spečemo krompir. Krompir mora biti zlatorjav. Na pol pečen krompir stresemo v juho in kuhamo še naprej približno 10 - 15 minut. Kuhano česnovo juho postrežemo s svežim peteršiljem in popečenim kruhom.